- Αν βάλουμε την φόρμα στρωμένη με την άψητη ζύμη τάρτας στο ψυγείο για μισή ώρα, δεν θα μαζέψει στο ψήσιμο και θα γίνει πιο τραγανή.
- Για να μην κάνουν κρούστα οι διάφορες κρέμες μας, ή τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα ή τις καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη.
- Αν τα μπισκότα μας κολλήσανε στο ταψί, τα βγάζουμε με μία μεταλλική σπάτουλα.
- Για να γλυκάνουμε την κρέμα σαντιγί, χρησιμοποιούμε άχνη ζάχαρη πάντα, γιατί η κανονική ζάχαρη βγάζει υγρασία και μπορεί να χαλάσει την κρέμα μας.
- Αν το κέικ δεν ξεκολλάει από τη φόρμα, βρέχουμε μία πετσέτα με ζεστό νερό και την τυλίγουμε γύρω από την φόρμα. Μετά από λίγο ξαναδοκιμάζουμε.
- Αντί να ζεστάνουμε το βούτυρο που χρησιμοποιούμε για τα γλυκίσματα μας, ζεσταίνουμε καλά το μπωλ στο οποίο θα το χτυπήσουμε.
- Για να μην πάνε στον πάτο οι σταφίδες που χρησιμοποιούμε στο κέικ, πριν τις ρίξουμε στη ζύμη, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Αν βάλουμε περισσότερο μπέικιν στα γλυκά ή στα φαγητά ή δεν θα φουσκώσουν ή θα καθίσουν στο κέντρο. Αν συνηθίζουμε να φυλάμε το μαρούλι ή τη σαλάτα στο ψυγείο πλυμένη και κομμένη, πρέπει να την τυλίγουμε σε υγρή πετσέτα ή σε τάπερ που κλείνει πολύ καλά.
- Αν η γέμιση της πίτας μας είναι αραιή, προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ή λίγο τραχανά ή λίγο ρύζι ή τριμμένη φρυγανιά.
- Αν έχουμε ζύμη σφολιάτα, μπορούμε να τη μοιράσουμε σε μπάλες, να την τυλίξουμε με μεμβράνη και να την φυλάξουμε στην κατάψυξη.
- Όταν πρέπει να προσθέσουμε λικέρ σε κάποια κρέμα που περιέχει και βούτυρο, τη ρίχνουμε σιγά - σιγά και με προσοχή και στην ακριβή ποσότητα που προβλέπει η συνταγή μας, αλλιώς η κρέμα μας θα κόψει.
Πηγη : http://fourtounis.gr
0 Comments