Αποφάσισα να σταματήσω να χρησιμοποιώ τον Firefox (γενικότερα το ίδρυμα mozilla)  και να περάσω μόνιμα στο Chrome , όχι για κάποιο πρόβλημα λειτουργικότητας αλλά ιδεολογικό τελικά. (Ψάχνω κάποιο εναλλακτικό και για τον Thunderbird)

stop mozilla

Δεν συμφωνώ με τις απόψεις και αποφάσεις της mozilla με βάση το παρακάτω άρθρο που διάβασαΠριν από λίγο καιρό ο Brendan Eich ανέλαβε τα ηνία της Mozilla. Χθες το βράδυ όμως ανακοίνωσε επίσημα την παραίτηση του. Η παραίτηση του νέου CEO της Mozilla, ήρθε όταν ξέσπασε ένα σκάνδαλο που προκλήθηκε από μια δωρεά που έκανε πριν από μερικά χρόνια για την υποστήριξη μιας αντι-γκέι κοινότητας που καταδίκαζε τον γάμο μεταξύ του ίδιου φύλου.

“Η Mozilla υπερηφανεύεται ότι κρατείται σε ένα διαφορετικό πρότυπο, και την περασμένη εβδομάδα, δεν ήταν έτσι. Ξέρουμε γιατί ο κόσμος είναι θυμωμένος, και έχουν δίκιο: είναι επειδή δεν μείναμε πιστοί στους εαυτούς μας” αναφέρει ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο blog της εταιρείας.

“Δεν δράσαμε όπως θα περιμένατε από την Mozilla να δράσει. Δεν κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα για να συνεργαστούμε με τους ανθρώπους όταν ξεκίνησε η διαμάχη. Λυπούμαστε. Πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό” συνεχίζει η δημοσίευση.

Ο Mitchell Baker, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Mozilla, καθώς και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Mozilla Corporation, ανακοινώσαν πως ο Brendan Eich επέλεξε να παραιτηθεί από τον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος, για το Mozilla και την κοινότητα.

Αποφάσισε επίσης να αποχωρήσει εντελώς από την εταιρεία πλήρως, αναφέροντας ότι η αποστολή του Mozilla είναι μεγαλύτερη από οτιδήποτε και οποιονδήποτε άλλο.

“Η Mozilla ξεχωρίζει για την ισότητα και την ελευθερία του λόγου και ότι δέχεται τις προτάσεις όλων, ανεξάρτητα από την ηλικία, τον πολιτισμό, την εθνικότητα, το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τη γλώσσα, τη φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη γεωγραφική θέση και τις θρησκευτικές απόψεις.” Ο Mozilla υποστηρίζει την ισότητα για όλους.

Σημαντική κίνηση από το ίδρυμα Mozilla, δεν συμφωνείτε;
Πηγη: http://iguru.gr

Είμαι και εγώ υπέρ του φυσιολογικού και συμφωνώ με το Μητροπολίτη Πειραιώς
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ


"Για την Εκκλησία η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα. Τι να κάνουμε τώρα; Να αλλάξουμε και τις Γραφές;", αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

"Η ομοφυλοφιλία είναι μία παρέκβαση, τυγχάνει κατανόηση της Εκκλησίας, αλλά είναι παρέκβαση. Εγκυμονεί κινδύνους σωματικής και ψυχής υγείας και κατά την πράξη γίνεται παράχρηση σωματικών οργάνων", πρόσθεσε.

"Εσείς πιστεύετε ότι δύο ομοφυλόφιλοι μπορούν να μεγαλώσουν με υγεία ένα παιδί;", αναρωτήθηκε. "Αυτό το παιδί θα έχει συγκλονισμό στην ψυχή του!", υποστήριξε.

Ο Πειραιώς Σεραφείμ περιέγραψε το Σύμφωνο ως "ιδεολογική ανατροπή και εκτροπή", "διότι η Εκκλησία δεν ερωτάται".

"Ζούμε σε μία χώρα που έχει ένα Σύνταγμα που θεμελιώνεται από τον τριαδικό Θεό και καθιερώνει τις σχέσεις συναλληλίας Εκκλησίας και Κράτους. Η πολιτεία δεν μπορεί να έρθει να νομοθετήσει χωρίς τη γνώμη της Εκκλησίας επί θεμάτων κοινού βίου", εξήγησε ο Μητροπολίτης.

"Τον αφορισμό τον προβλέπουν οι κανόνες. Έχω αυτό το δικαίωμα. Όταν κάποιος αντιστρατεύεται το δόγμα, την αλήθεια και τις αξίες 2.000 και πλέον χρόνων, σημαίνει ότι δεν τάσσεσαι με την Εκκλησία", είπε.

"Με το Σύμφωνο Συμβίωσης Ομοφύλων, καθιερώνεται ένας νέος τύπος ανθρώπου! Λέω αυτά τα οποία προβλέπει το νομικό μας δίκαιο, δεν είναι δυνατόν να αποδυναμώνεις το δόγμα της Εκκλησίας", συνέχισε.

Να σημειωθεί πως στην εννεασέλιδη ανακοίνωσή του, ο κ. Σεραφείμ, που καταλήγει με την έκκληση προς την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία και την απειλή με αφορισμό «σε όσους Βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστο ύβρι», ο Μητροπολίτης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η τροπολογία «θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δες και εδώ στο video - Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης - Mega [καταλαβαίνεις]