Εάν βρεθεί ύποπτη ουσία στο ποτό, το pd.id, ειδοποιεί τον χρήστη με μια κόκκινη ένδειξη.

Άλλη μια καμπάνια για μια πρωτοποριακή ιδέα με τη μορφή μιας μικρής συσκευής που σκοπεύει να ανιχνεύει τις ουσίες που βρίσκονται στο ποτό και να σας ειδοποιεί εάν βρεθεί κάποια ξένη ουσία, όπως τα λεγόμενα date rape ναρκωτικά, έκανε την εμφάνισή της στο site εξεύρεσης πόρων και χρηματοδοτών Indiegogo.


Το pd.id βασίζεται στην ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί η αμερικανική δίωξη ναρκωτικών, απλά σε μικρότερο μέγεθος", αναφέρει ο εφευρέτης της συσκευής, J. David Wilson. Με το που θα βυθιστεί στο ποτό, η συσκευή παίρνει ένα δείγμα και αναλύει τη θερμοκρασία και την πυκνότητά του, μεταξύ άλλων, ώστε να εντοπίσει εάν υπάρχει 'ξένος παράγοντας' όπως ναρκωτικές ουσίες. Η συσκευή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, ειδοποιεί το χρήστη με κόκκινο φως εάν εντοπίσει κάποια ύποπτη ουσία στο ποτό.


Το pd.id, λειτουργεί με μπαταρία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές Εάν συγκεντρωθεί το ποσό των 100.000 δολαρίων που έχει θέσει σαν στόχο η εταιρεία, θα παράξει το pd.id μαζικά και θα το διαθέτει έναντι 75 δολαρίων στην αγορά, τον Απρίλιο του 2015.Πηγή : http://www.lifo.gr