Σε νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα επεκτείνει το δίκτυο VDSL ο ΟΤΕ, παρέχοντας τη δυνατότητα για ταχύτητες έως 50 Mbps σε επιπλέον 15.000 τηλεφωνικές συνδέσεις. 

Από τις αρχές Αυγούστου, οι υπερυψηλές ταχύτητες VDSL είναι διαθέσιμες, μέσω Αστικού Κέντρου, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στις περιοχές:


ΝΟΜΟΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ
Αιτωλοακαρνανίας
Αμφιλοχία
Εύβοιας
Αμάρυνθος
Ηλείας
Βάρδα, Γαστούνη, Κρέστενα
Ηρακλείου
Μάλια
Θεσσαλονίκης
Βασιλικά, Γέφυρα, Δρυμός, Επανομή
Κιλκίς
Αξιούπολη
Κοζάνης
Σέρβια
Κορινθίας
Βέλο
Μαγνησίας
Βελεστίνο
Χαλκιδικής
Ν. Τρίγλια, Ν. Φώκαια, Ορμύλια, Πευκοχώρι
Χίου
Θυμιανά

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα 284 Αστικά Κέντρα και τις 2.278 υπαίθριες καμπίνες του ΟΤΕ, που ήδη προσφέρουν ταχύτητες VDSL σε όλη την Ελλάδα. Χάρη στο εκτεταμένο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, το VDSL είναι σήμερα διαθέσιμο σε περίπου 1.200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ στόχος είναι η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου να ανέλθει σε 30% μέσα στο 2014.

Το ΟΤΕ VDSL αλλάζει την καθημερινή εμπειρία του Internet καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών για μεγάλες ταχύτητες. Το downloading και το streaming γίνονται πιο γρήγορα από ποτέ, μεγάλα αρχεία μοιράζονται με υπερυψηλές ταχύτητες, ενώ μοναδική είναι η εμπειρία multitasking, με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές ταυτόχρονα online.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών VDSL στην περιοχή τους με ένα τηλεφώνημα στο 13888, στο www.ote.gr ή στο Δίκτυο Καταστημάτων ΟΤΕ, COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ.