Η θρυλική Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Lamborghini, που αποτελεί τμήμα του Volkswagen Group (μαζί με άλλες εταιρείες εξωτικών αυτοκινήτων όπως οι Bentley, Bugatti και Porsche) ανακοίνωσε το πρώτο της υβριδικό υπεραυτοκίνητο, την Asterion LPI 910-4.Για την ώρα αποτελεί εκθεσιακό κομμάτι, ωστόσο δεν αποκλείεται μελλοντικά να φτάσει έως στη γραμμή παραγωγής. Η Asterion LPI 910-4 βασίζεται σε ένα δεκακύλινδρο κινητήρα V διάταξης 5.2 λίτρων που αποδίδει 610 ίππους. Ο κινητήρας παρόλα αυτά συνεργάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν επιπλέον 300 άλογα ώστε η συνολική απόδοση του αυτοκίνητου να αγγίζει τα 910 άλογα (για αυτό και το νούμερο "910" στην ονομασία).


Οι προδιαγραφές βάζουν το υπεραυτοκίνητο της Lamborghini στο ίδιο επίπεδο με τα MacLaren P1 [916 ίπποι (903 bhp)] και LaFerrari hybrid [963 ίπποι (950 bhp)]. Αν θέλετε και άλλους αριθμούς, η Asterion LPI 910-4 δεν χρειάζεται παρά μόλις τρία δευτερόλεπτα για τα 0-100km/h ενώ η τελική της ταχύτητα βρίσκεται λίγο κάτω από τα 320km/h.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Asterion, μπορεί να φτάσει τα 125 χιλιόμετρα ανά ώρα χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια και για απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων, χωρίς ο οδηγός να εκκινήσει τον βενζινοκινητήρα. Η εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η Asterion μελλοντικά θα παραχθεί σε περισσότερα από ένα αντίτυπα, ενώ φυσικά και η τιμή παραμένει άγνωστη.