Η VivaLnk είναι γνωστή ως κατασκευάστρια του προσωρινού τατουάζ-ξεκλειδώματος για τα τηλέφωνα της Motorola. Η επόμενη κίνησή της είναι ένα χαριτωμένο sticker για παιδιά, το οποίο καταγράφει τη θερμοκρασία του σώματος.

Συγκεκριμένα, το eSkin Thermometer συνδυάζεται με ένα NFC chip και έναν αισθητήρα θερμοκρασίας, ο οποίος θα μας δείξει πόση θερμοκρασία έχει το παιδί, σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, έχει σχήμα… αρκούδας, πράγμα το οποίο το καθιστά αποδεκτό από τις νεαρές ηλικίες.

Ο wearable εξοπλισμός ελέγχου υγείας όπως αυτός, αποτελεί σίγουρα έναν από τους βασικούς στόχους της ιατρικής τα τελευταία χρόνια. Δεδομένου πως έχουν ήδη κυκλοφορήσει συσκευές όπως τα TempTraq και AmpStrip, φαίνεται πως βρισκόμαστε κοντά στην ευρεία εφαρμογή τους.

Σύμφωνα πάντως με τους εκπροσώπους της VivaLnk, το καθένα από αυτά τα stickers θα έχει διάρκεια ζωής 15 ημέρες περίπου, ενώ μπορούμε και να το πλύνουμε. Στην περίπτωση επομένως που το παιδί μας έχει πυρετό, θα έχουμε τη δυνατότητα να το αφήσουμε επάνω του όσο είναι άρρωστο.

Μιας και δεν υπάρχει μεγάλη ποσότητα hardware εντός του, η λογική είναι η πώληση πακέτων των 3 κομματιών το καθένα, σε τιμή μεταξύ 15 και 20 δολαρίων, όταν κυκλοφορήσουν την άνοιξη.


Πηγή : https://www.ote.gr