Με μια αναφορά του το Linux Foundation και αφού μελέτησε διάφορα δεδομένα κατέληξε στο συμπέρασμα  πως  η ζήτηση στη αγορά εργασίας για υπαλλήλους με γνώσεις Linux είναι αρκετά μεγάλη. Μια τέτοια είδηση μάλλον δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει για δυο κυρίως λόγους:
  1. Σε μια εποχή γενικότερης οικονομικής κρίσης το Linux κρατά τα κόστη των εταιρειών σε χαμηλά επίπεδα και βοηθά στη μεγιστοποίηση των κερδών τους.
  2. Η χρησιμότητα αλλά και οι δυνατότητες του Linux είναι πια δεδομένες αφού χρησιμοποιείται σε εταιρείες κολοσσούς όπως η Google, το Facebook, το Amazon, η IBM, η Intel και πολλές άλλες.  
Ποιά όμως είναι τα δεδομένα στην παγκοσμιοποιημένη πια αγορά εργασίας σε σχέση με το Linux και πάντα με βάση το Linux Foundation;

  • Οι ταλαντούχοι Linuxαδες έχουν μεγάλη ζήτηση αλλά δύσκολα βρίσκονται. Το 81% των επιχειρήσεων αναζητούν  άτομα με γνώσεις στο Linux και το 65% απο τις εταιρείες αυτές δηλώνουν πως είναι δύσκολο να βρεθούν.
  • Οι εταιρείες προσφέρουν διάφορα μπόνους όπως ευέλικτα ωράρια για τους γκουρού του Linux όπως και άλλα κίνητρα.
  • Οι θέσεις εργασίες αφορούν σε ποσοστό 67% developers και σε ποσοστό 55% διαχειριστές συστημάτων. Το 75% δήλωσε πως επιθυμούν οι εργαζόμενοι να διαθέτουν εργασιακή εμεπιρία 3-5 ετών.
Η έκθεση αυτή του Linux Foundation έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί οι Έλληνες προγραμματιστές και διαχειριστές συστημάτων θα μπορούσαν να βρούν εργασία στο εξωτερικό και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα χωρίς να απομακρυνθούν απαραίτητα απο την Ελλάδα. Απο την άλλη βλέπουμε και πόσο πίσω είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις ειδικά σήμερα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της ελληνικής οικονομίας. Τέλος, άλλο ένα ζήτημα που προκύπτει είναι το τι γίνεται με τις πιστοποιήσεις σε γνώσεις Linux στη χώρα μας.   





ΠΗΓΗ : http://www.linuxinside.gr