Ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη σειρά "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι"



Έτσι σήμερα μετά από πολύ καιρό είπα να βάλω και μια ανάρτηση διαφορετική.

Παραγωγή: 1974( Η.Π.Α. )
Ξένη ονομασία: Little house on the prairie
180 επεισόδια( Κύκλοι επεισοδίων: 8) (Ημέρα προβολής: Τρίτη (1975), Παρασκευή (1975), Πέμπτη (1975-1976), Δευτέρα (1976-1978), Πέμπτη (1979-1980), Κυριακή (-1982))
Διάρκεια επεισοδίου: 60'
Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 1974
Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: Κυριακή 3 Οκτωβρίου 1982
Είδος: Κοινωνική
Κανάλι: ΥΕΝΕΔ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πετρίδης

Ηθοποιοί: Χρήστος Τσάγκας (Charles (Τζο) Ingalls (επ. 1-xx)) , Μάνος Βενιέρης (Charles (Τζο) Ingalls (επ. xx-xx)) , Ντίνος Καρύδης (Charles (Τζο) Ingalls (επ. xx-xx)) , Σοφία Μυρμηγκίδου (Caroline Quiner Ingalls) , Αλεξία Ασκαρίδου (Laura Ingalls Wilder) , Ματίνα Καρρά (Mary Ingalls Kendall (επ. xx-xx)) , Έφη Πίκουλα (Mary Ingalls Kendall (επ. xx-xx)) , Βίνα Παπαδοπούλου (Carrie Ingalls) , Μαριάννα Τριανταφυλλίδη (Albert (Quinn) Ingalls) , Μαρία Μπονίκα (Grace Ingalls) , Νίκος Λυκομήτρος (Nels Oleson (επ. xx-xx)) , Νίκος Πόγκας (Nels Oleson (επ. xx-xx) / Isaiah Edwards) , Γκάρυ Βοσκοπούλου (Harriet Oleson) , Νανά Νικολάου (Nellie Oleson Simms Dalton) , Ανδρέας Λιάσκος (Adam Kendall) , Γιώργος Βελέντζας (Rev. (παπάς) Robert Alden) , Αντώνης Αντωνίου (I) (Dr. (γιατρός) Hiram Baker) , Πέρυ Ποράβου (Eliza Jane Wilder) , Λόισκα Αβαγιανού , Κατερίνα Πετούση , Νατάσα Ασίκη , Μανώλης Γιούργος , Κατερίνα Γκίργκις , Πέτρος Δαμουλής , Χρήστος Ζορμπάς , Βασίλης Καϊλας , Χριστίνα Κουτσουδάκη , Γιώργος Μάζης , Παύλος Μηλιώνης , Σπύρος Μπιμπίλας , Ράνια Νικολαϊδου , Φώτης Πετρίδης , Άντρια Ράπτη , Χρύσα Σαμαρά , Στέλλα Σκορδαρά , Μαίρη Σταυρακέλη , Σωτήρης Τζιμόπουλος , Νίκη Τουλουμπάκη , Λουκάς Φραγκούλης , Γιώργος Χριστόπουλος

Επαναλήψεις: 1991 (ΕΤ2) , 1993 (ΕΤ2) , 1995 (ΕΤ2) , 1997 (ΣΚΑΙ) , 1999 (ΕΤ1)

Trivia: Αμερικάνικη σειρά - ποταμός που προβλήθηκε μεταγλωττισμένη από την ΥΕΝΕΔ και που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη από όλα τα μέλη της κάθε οικογένειας.

Οι πρώτοι 8 κύκλοι επεισοδίων της σειράς (180 επεισόδια) προβλήθηκαν μεταγλωττισμένοι από την ΥΕΝΕΔ μέχρι και το 1982. Ο 9ος κύκλος της σειράς ("Little house on the prairie: A new beginning") δεν προβλήθηκε από την νεοσύστατη (τότε) ΕΡΤ2. Επομένως, στις επαναλήψεις προβάλλονται οι πρώτες 8 σεζόν της σειράς με μεταγλώττιση και η 9η σεζόν με υπότιτλους.

Η σειρά προβλήθηκε σε επανάληψη από την ΕΤ2 το 1991, το 1993 και το 1995. Συγκεκριμένα, το 1991, η επανάληψη της σειράς ξεκίνησε την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 1991 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου 1992. Η επόμενη επανάληψη της σειράς, το 1993, ξεκίνησε την Τρίτη 2 Μαρτίου 1993 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27 Μαίου 1994, ενώ η τρίτη επανάληψη της σειράς ξεκίνησε την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 1995 και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 1996.

Στη συνέχεια, "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" προβλήθηκε το 1997 από τον ΣΚΑΪ και πάλι με την (αυθεντική) μεταγλώττιση της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, η επανάληψη της σειράς ξεκίνησε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 1997 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 1998.

Η τελευταία φορά που προβλήθηκε σε επανάληψη "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" ήταν το 1999 από την ΕΤ1. Συγκεκριμένα, η επανάληψη της σειράς ξεκίνησε την Τρίτη 31 Αυγούστου 1999 και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2000.
ΠΗΓΗ : http://www.retrodb.gr


 Δείτε ολόκληρη την σειρα online ΕΔΩ


Πως είναι σήμερα οι ηθοποιοι από το "Μικρό σπίτι στο λιβάδι";

 

Ξεκινάμε με τη Λώρα,  Laura Ingalls ή κατά κόσμον Melissa Gilbert:

 

Η Melissa Gilbert αυτήν την περίοδο ξεκινάει τα μαθήματα χορού στο αμερικάνικο "Dancing with the stars".  Δείτε εδώ σχετικό video.


Στη συνέχεια ο τηλεοπτικός μπαμπάς της ο Michael Landon.
Ο  Landon μετά τη σειρά συνέχισε να παίζει σε ταινίες και στην τηλεοπτική σειρά "Highway to heaven" Μέχρι και το 1991 οπότε και απεβίωσε.



Και η τηλεοπτική μαμά της Λώρα, Caroline Ingalls, ή αλλιώς Karen Grassle.
Η Grassle μετά το τέλος της σειράς ασχολήθηκε με το θέατρο. Το 1994 εμφανίστηκε στην ταινία "Wyatt Earp" με τον Kevin Costner, και από το 2008 είναι το πρόσωπο της εταιρίας Premier Bathrooms. 

Η Λώρα στη σειρά είχε και μία μικρή αδερφή, την Carie Ingalls, την Κάρυ την υποδιόντουσαν δύο δίδυμες αδερφές, οι Sydney και Lindsay Greenbush:
Οι δύο αδερφές μετά τη σειρά δεν είχαν την πορεία που είχαν άλλα διδυμα, βλ. αδερφές Olsen. Η μεν Lindsay έγινε μητέρα και ασχολήθηκε με την πυγμαχία και η δε Sydney ασχολήθηκε με την μεγάλη της αγάπη τα άλογα, παντρεύτηκε τον εκτροφέα αλόγων William "Rocky" Foster και έμεινε μαζί του εννέα χρόνια. Δυο μέρες μετά την ανακοίνωση της ότι θέλει να χωρίσουν, ο William αυτοκτόνησε.

Τέλος, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, η Mary Ingalls Kendall, ή κατα κόσμον Melissa Sue Anderson.
Η Melissa είναι η πιο ενεργή στον χώρο της ηθοποιοίας από όλους τους προαναφερθέντες με μικρούς κυρίως ρόλους. Άξιο αναφοράς είναι το βιβλίο που έγραψυ για την σειρα με τίτλο "The way i see it:  A Look Back at My Life on Little House", όπου μεταξύ άλλων τη γνώμη της για τους υπόλοιπους συντελεστές. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα και να δείτε μία συνεντευξή της σχετικά με αυτό.

Nels Oleson - Richard Bull


Nellie Oleson--Alison Arngrim:

Albert Quinn Ingalls--Matthew Laborteaux:

Jonathan Garvey--Merlin Olsen:(απεβίωσε 11 Μαρτίου του 2010)

Harriet Oleson--Scotie Mcgregor:

Andrew 'Andy' Garvey--Patrick Labyorteaux:


Adam Kendall--Linwood Boomer:





Στο έλεος της φωτιάς η Καλιφόρνια – Κινδυνεύει μέχρι και το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι»



Το εικονικό ράντσο της δεκαετίας του ΄80 στο οποίο γινόντουσαν τα γυρίσματα της σειράς «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο.

Η πυρκαγιά που έχει κάψει ήδη 757 χιλιάδες στρέμματα στην Καλιφόρνια και βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Πάρκο Yosemite, απειλεί να κάψει ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας του Χόλυγουντ.

Η τοποθεσία της αγαπημένης σειράς της δεκαετίας του ’70 και ’80 η οποία αγαπήθηκε όσο λίγες παγκοσμίως, το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, κινδυνεύει να γίνει παρανάλωμα του πυρός εξαιτίας της ανεξέλεγκτης φωτιάς που μαίνεται στην Καλιφόρνια και η οποία έχει ήδη καταστρέψει τεράστιο κομμάτι φυσικού πλούτου.

ΠΗΓΗ : http://www.koolnews.gr




Η αληθινή ιστορία πίσω από το τηλεοπτικό «Μικρό σπίτι στο λιβάδι». Ο αλκοολικός γείτονας, οι εραστές της Λόρας και οι απατεωνιές του πατέρα. Πώς είναι και τι κάνουν σήμερα οι πρωταγωνιστές... 

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/i-alithini-istoria-piso-apo-to-tileoptiko-mikro-spiti-sto-livadi-o-alkoolikos-gitonas-i-erastes-tis-loras-ke-i-apateonies-tou-patera-pos-ine-ke-ti-kanoun-simera-i-protagonistes/