Και εκεί που έχω φάει κόλλημα με το νέο router το ZTE ZXDSL 931VII  που μου έστειλε δωρεάν ο ΟΤΕ μετά την δωρεάν αναβάθμιση απο aDSL 24 σε VDSL 30 , διαπιστώνω ότι κάτι παίζει με το port forward... διαβάζω εδώ και εκεί στα γνωστά forum , ψάχνω στο google και  πέφτω πάνω στο παρακάτω ωραίο άρθρο . 
Αφού έφαγα και 2 ώρες να δω και να μελετήσω το router  μετα είχα κουβέντα με τον φίλο μου τον alex και με έμαθε και κάτι για τα μαλλιά :) ... το NAT Loopback λέγεται και hairpinning

Support απο ΟΤΕ ... ΕΔΩ  , το τελευταίο Firmware ΕΔΩ


Ακολουθεί το άρθρο από το www.mpampir.com , δεν βρήκα τον ιδιοκτήτη να πάρω την άδεια του για να το δημοσιεύσω. Ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα Λάμπη

Μετά απο πολλές παρακλήσεις στο θεό μανιτού, ο ΟΤΕ αποφάσισε να κάνει το θαύμα του! Χτυπάει το τηλέφωνο και μια αρκετά σεξουαλική φωνή μου ανακοινώνει οτι το ενδιαφέρον μου για γραμμή vDSL θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αν ενδιαφέρομαι ακόμα! Ε τι μαντάμ, λες να πήρα ντεπόν και να μου πέρασε? Όπερ και εγένετο, την πρώτη μέρα διάθεσής της υπηρεσίας είχα το πολυπόθητο πακέτο εξοπλισμού στα χέρια μου…

Το Modem, ένα ZTE ZXDSL 931VII δεν μπορώ να πω οτι με απογοήτευσε με όσα διάβαζα στο Internet για τις δυνατότητές του, αλλά απο την άλλη… cisco δεν είναι! Και μιλώντας για Cisco, είχα έναν 2811 με 2 aDSL modules πάνω. Αυτόν τι θα τον κάνω? Θα αφήσω έναν router των 3.000 ευρώ για να παίζω με μια πλαστικαδούρα? Έλα μου όμως που η μαμά cisco θεώρησε οτι τα δεινά του κόσμου δεν είναι αρκετά, οπότε και αποφάσισε να μην βγάλει HWIC vDSL για την σειρά 2800 … Άμα θες λέει να έχεις vdsl σε τέτοια κλάση, πάμε σε EHWIC, αλλά αυτό παίζει σε 2900 σειρά. Οπότε δώσε μου άλλα 3.000 ευρά !!! Και επειδή αν με γυρίσεις ανάποδα, πιο μεγάλη πιθανότητα έχεις να πέσει ο bigfoot απο τις τσέπες μου παρά ευρώ, έπρεπε να βρούμε κάτι για να αξιοποιήσουμε αυτόν που έχουμε αλλιώς ΖΤΕ και πολύ μας είναι!

Βάζοντας λοιπόν τα πάντα σε χαρτί τις σκέψεις μας καταλήγουμε στο εξής σχέδιο:
*θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το ΖΤΕ ως vDSL module, αλλά να μην κάνει τίποτα παραπάνω απο το hardware κομμάτι της σύνδεσης ethernet – σύρμα ΟΤΕ
*θέλουμε οτιδήποτε είναι πίσω απο το Bridge του ZTE να κάνει τόσο την PPPoE κλήση όσο και να παίρνει την Public IP ώστε να διαχειρίζεται τα πάντα
*θέλουμε να μοιράσουμε στο υπόλοιπο δίκτυο το “ζουμί” απο την vDSL
όπως είναι προφανές λοιπόν, για να αρχίσουμε το project μας πρέπει αρχικά να βάλουμε το ΖΤΕ σε bridge mode. Και πως θα το κάνουμε αυτό? Μην απελπίζεσαι φοβερέ μου αναγνώστη, το Μpampir θα σου δώσει την λύση!
Ας θεωρήσουμε λοιπόν, οτι δεν είσαι τόσο ηλίθιος και μπορείς να μπεις στο web interface του ZTE. Έλα, μπορείς να τα καταφέρεις, πιστεύω σε σένα! Αν δεν μπορείς, τότε κλείσε τον υπολογιστή και πήγαινε να δεις ειδήσεις στο STAR…
αφού κάνουμε login στο web interface του ZTE επιλέγουμε απο την αριστερή στήλη Network και ειδικότερα στο DSL WAN Connection. Εκεί κάνουμε τις παρακάτω επιλογές:
Connection Name : Create Wan connection
New Connection Name : Cisco (το όνομα που θέλουμε να δώσουμε στο bridge, ας πούμε Cisco)
xDSL Transfer Mode : PTM
Enable VLAN : επιλέξτε με τικ το κουτάκι, και θα εμφανιστούν τα παρακάτω 2 πεδία
VLAN ID : 835
802.1p : 0
Type : Bridge Connection (θα εξαφανιστούν πολλά απο κάτω)
Enable DSCP : όχι (μην κάνετε τικ το κουτάκι)
DSCP : αφήστε το κενό (θα είναι γκριζαρισμένο)
Κάντε κλικ στο Create και είστε έτοιμοι. Αν τα έχετε κάνει όλα σωστά πρέπει να φαίνεται κάπως έτσι:

Κάτι που διαβάζω συχνά στο internet είναι οτι ο κόσμος μπερδεύει την δημιουργία του Connection με την χρήση του… Στο συγκεκριμένο Menu που δημιουργήσαμε το bridge ΔΕΝ επιλέγουμε την χρήση του. Απλά δημιουργήσαμε άλλο ένα connection που μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο το ZTE όταν το ζητήσουμε. Οπότε μην περιμένετε να είναι πρώτο στο drop down menu του Connection Name ή να φαίνεται ως προεπιλογή. Απλά υπάρχει και αυτό αρκεί. Έχω διαβάσει οτι πολλοί για να το βλέπουν πρώτη επιλογή σβήνουν τα default του router κτλ. Μην το κάνετε, είναι βλακεία και άχρηστο. Αφήστε που αν θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε μετά όπως σας τον έδωσε ο ΟΤΕ πρέπει να τα ξαναδημιουργήσετε….
επόμενο βήμα , επιλογή απο το αριστερό menu Network και μετά Port Binding (2 επιλογές πιο κάτω απο πριν). Εκεί ουσιαστικά δηλώνουμε ποια σύνδεση απο αυτές που υπάρχουν δημιουργημένες στον ΖΤΕ θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και σε ποια έξοδο LAN. Αρχικά πρέπει να δηλώσουμε οτι καμιά άλλη σύνδεση εκτός αυτής που φτιάξαμε εμείς δεν θα έχει πρόσβαση στο LAN που θα βάλουμε το Bridge μας καλώδιο. Ας υποθέσουμε λοιπόν οτι bridge θα έχουμε στο LAN1. Επιλέγουμε λοιπόν απο το drop down menu τις άλλες συνδέσεις (otenet_internet / otenet_voip / otenet_tv κτλ) και βγάζουμε όλα τα τικ που έχουν. Σε κάθε ένα connection που βγάζουμε τα τικ του, κάνουμε submit και μετά προχωράμε στο επόμενο.


Τέλος, για να δώσουμε στο LAN1 το bridge connection επιλέγουμε :
WAN Connection : Cisco (το όνομα που δώσαμε πριν)
LAN1 : κάνουμε τικ το κουτάκι

πατάμε Submit και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι:


Είμαστε έτοιμοι, στο LAN1 έχουμε το ΖΤΕ έτοιμο να δεχτεί κλήση σε Bridged mode :)

Ααα και να δούμε και την ταχύτητα του vdsl download