Ιδού ένα πλήρες Pentium-class PC σε μέγεθος μίας SD card. Είναι ο Intel Edison, ο λιλιπούτειος υπολογιστής που παρουσίασε η εταιρεία στη CES 2014 και μπορεί να αποκτήσει άπειρες εφαρμογές την εποχή των wearable συσκευών που αρχίζουμε να διανύουμε.


Ο μικρότερος υπολογιστής που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα η Intel τροφοδοτείται από ένα διπύρηνο Quark SOC ιδιαίτερα χαμηλής κατανάλωσης (το οποίο είχε παρουσιάσει η Intel τέσσερις μήνες πριν), χρησιμοποιεί την κατασκευαστική διαδικασία των 22nm, τρέχει Linux και διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi και Bluetooth. Η Intel διαθέτει ακόμη και εξειδικευμένο κατάστημα εφαρμογών για τον Edison, ενώ το σύστημα ενσωματώνει και μία ειδική έκδοση της Wolfram.

Για την επίδειξη του Intel Edison, η εταιρεία παρουσίασε ένα ειδικό concept, το Nursery 2.0, στο οποίο οι γονείς μπορούσαν να ενημερώνονται για την κατάσταση που βρίσκεται το μωρό τους χάρη σε δεδομένα που μεταφέρονταν από ένα ειδικό φορμάκι και ένα συνδεδεμένο παιχνίδι σε μία κούπα. Σε μία ακόμη πιο χρήσιμη εφαρμογή μάλιστα, ο Edison μπορούσε να... ζεστάνει ένα μπουκάλι με γάλα, μόλις το μωρό ξεκινήσει να κλαίει.

Το chip θα είναι διαθέσιμο για την DIY κοινότητα γύρω στο καλοκαίρι, χωρίς ακόμη η Intel να έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για την τιμή του. Φαίνεται, ωστόσο, ότι στα σχέδιά της είναι η κατασκευή ακόμη μικρότερων και πιο αποδοτικών chips, με έμφαση πάντα τα wearable devices του μέλλοντος μας. Ενδιαφέρουσες θα είναι οι τεχνολογικές εξελίξεις μέσα στο 2014 σ' αυτό το κομμάτι, λοιπόν...

Πηγη : http://www.digitallife.gr