Μια από τις χρησιμότερες λειτουργίες στην αποστολή μηνυμάτων είναι η αναφορά ανάγνωσής τους. Η λειτουργία είναι τόσο χρήσιμη, που την έχουν ενσωματώσει και όλες οι εφαρμογές instant messaging, από το Viber και το WhatsApp, μέχρι και το Messenger του Facebook. Τι γίνεται, όμως, με τα e-mail;

Η Streak, μια αμερικάνικη εταιρεία, έχει αναπτύξει ένα δωρεάν extension για τον Google Chrome browser, που θα αλλάξει εντελώς τα δεδομένα στο χώρο, αφού μας επιτρέπει να δούμε πότε ο παραλήπτης άνοιξε το e-mail που του στείλαμε.
Η χρήση, μάλιστα, ενός λογαριασμού Gmail, δεν θα μας ενημερώσει μόνο το πότε ανοίχθηκε το e-mail, αλλά και ποιος το άνοιξε. Οι δυνατότητες του extension,όμως, δε σταματούν εδώ! Το Streak, πέραν από τα παραπάνω στοιχεία, θα μας αναφέρει και την τοποθεσία που ανοίχθηκε το e-mail μας, προβάλλοντάς το πάνω σε χάρτη.

Όταν στείλουμε ένα e-mail με το Streak, αυτό θα έχει πάνω του ένα εικονίδιο ματιού. Όταν ο παραλήπτης το ανοίξει, το εικονίδιο θα γίνει πράσινο, σηματοδοτώντας ότι το διάβασε. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο παραλήπτης δεν χρειάζεται να έχει και αυτός εγκατεστημένο το extension, όπως επίσης και το ότι δεν θα ενημερωθεί ότι το e-mail που έλαβε ανιχνεύεται.

Πηγη : https://www.ote.gr