Σε ένα φόρουμ σχετικό με το Bitcoin από τη Ρωσία, διέρρευσαν 5 εκατομμύρια κωδικοί του Gmail, αλλά οι χρήστες δεν πρέπει να ανησυχούν.

Πιο αναλυτικά, στο forum btcsec.com αναρτήθηκαν 4,93 εκατομμύρια λογαριασμοί Gmail μαζί με τον κωδικό τους, με τη Google να δηλώνει ότι δεν έχει παραβίαση των συστημάτων της.

Το αρχείο που δημοσιεύθηκε και στη συνέχεια αποσύρθηκε, σύμφωνα με τους admins του site, πάνω από το 60% των λογαριασμών είναι εγκυροι.


Ωστόσο, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Mashable, ο λογαριασμός Gmail του, εμφανίστηκε στη λίστα, αλλά με έναν αρκετά παλιό κωδικό που είχε να χρησιμοποιήσει χρόνια. Ήδη και άλλα sites επιβεβαιώνουν, ότι ενδεχομένως η λίστα να περιέχει κωδικούς που δεν χρησιμοποιούνται ακόμα, ενώ κάποιοι έκαναν λόγο ότι πρόκειται για στοιχεία που βρίσκονται σε sites τρίτων.

Δηλαδή κάποιοι έκαναν εγγραφή σε ένα site με το Gmail τους και χρησιμοποίησαν ένα κωδικό, και τελικά αυτός ο κωδικός διέρρευσε στη λίστα.

Ό,τι και να ισχύει τελικά, οι χρήστες θα ήταν καλό να αλλάξουν τον κωδικό τους στο Gmail, ενώ ενδείκνυται να χρησιμοποιήσουν το 2-step verification που τους προσφέρει η Google.

Δες αν διέρρευσε και ο δικός σου εδώ  ή εδώ

Πηγή : http://www.e-pcmag.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ
Πριν βάλεις το email στις παραπάνω σελίδες διάβασε την ανάρτηση Ένας τρόπος για να καταλαβαίνεις από που διέρρευσε το email σου