Touch+

Η εταιρεία Haptix που μετονομάστηκε σε Ractiv, είχε εδώ και κάποιο καιρό υποσχεθεί έναν οικονομικό αισθητήρα που θα μετέτρεπε οποιαδήποτε επιφάνεια σε ένα multi-touch PC controller, και πλέον κάνει πράξη τις υποσχέσεις της παρουσιάζοντας παγκοσμίως τη συσκευή της.

Η συσκευή των 75 δολαρίων φέρει το όνομα Touch+ και έχει επανασχεδιαστεί με προσεκτικό τρόπο, αλλά σε γενικές γραμμές χρησιμοποιεί την ίδια βασική λογική που είχε όταν πρωτοπαρουσιάστηκε για crowdfunding τον προηγούμενο χρόνο.



Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε τη συσκευή επάνω σε ένα υπερυψωμένο σημείο στο desktop ή το laptop μας και οι διπλές της κάμερες θα μετατρέψουν τις κινήσεις των δαχτύλων μας σε gestures. Για παράδειγμα, μπορούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι δράσης με swipe κατά μήκος του πληκτρολογίου μας ή να σχεδιάσουμε στο Photoshop με τη χρήση του γραφείου μας ως σχεδιαστική παλέτα.

Σίγουρα το Touch+ δεν απευθύνεται σε όλους, αν και μπορεί να αποδειχτεί εξαίρετη εναλλακτική λύση στην περίπτωση που δεν επιθυμούμε να αγγίζουμε συνεχώς την οθόνη αφής, προσφέροντας πιο εξελιγμένο input από ένα ποντίκι ή trackpad.


Πηγή : https://www.ote.gr