Ονομάζεται PhotoMath, με τη βοήθεια της κάμερας σαρώνει την άσκηση και προσφέρει τη λύση επί της οθόνης

Η εξίσωση σκανάρεται και η λύση αποκαλύπτεται στην οθόνη του smartphone

Μια νέα εφαρμογή-«Αινστάιν» ικανή να προσφέρει λύση σε κάθε μαθηματική εξίσωση, ανέπτυξε η κροατική εταιρεία MicroBlink. Το PhotoMath, όπως ονομάζεται το app υψηλής... μαθηματικής νοημοσύνης, χρησιμοποιεί την κάμερα του smartphone για να «διαβάσει» το μαθηματικό πρόβλημα και στη συνέχεια αναλαμβάνει να το λύσει αποκαλύπτοντας μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα στην οθόνη της συσκευής την απάντηση αλλά και τα στάδια με τις διάφορες πράξεις που οδήγησαν σε αυτήν.


«Η εφαρμογή κάνει τα μαθηματικά παιχνίδι, δείχνοντας στον χρήστη τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να λύσει τη μαθηματική εξίσωση» αναφέρει η εταιρεία.

«Στόχος του PhotoMath είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο μάθησης και κατανόησης των μαθηματικών, από τη στιγμή που αποκαλύπτει με λεπτομέρεια τα διάφορα στάδια των υπολογισμών που οδηγούν στην τελική απάντηση» προσθέτει.

Επιπλέον εφαρμογές

Η εφαρμογή παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Disrupt Europe 2014 (20-21 Οκτωβρίου) που διοργανώνεται από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα τεχνολογίας TechCrunch. Για την ώρα το app είναι διαθέσιμο για iOS και Windows phones, ενώ η Android εκδοχή του αναμένεται να ακολουθήσει.

Επόμενος στόχος της εταιρείας τώρα, είναι να εφαρμόσει την εν λόγω τεχνολογία π.χ. για τη σάρωση εγγράφων PDF και τραπεζικών αρχείων ή οποιασδήποτε μορφή αρχείων που απαιτεί ανάγνωση και ανάλυση.

«Η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια περίπου. Σήμερα, είναι αρκετά ώριμη ώστε να προωθήσουμε την ευρύτερη εφαρμογή της» εξηγεί ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας Νταμίρ Σαμπόλ.

Πηγή : http://www.tovima.gr