Όσοι από μας τείνουμε να χρησιμοποιούμε σημειωματάρια για την καταγραφή σημειώσεων γνωρίζουμε την εταιρεία Moleskine. Τα προϊόντα της θεωρούνταν πάντοτε ως premium επιλογές, με ωραίο δέσιμο και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Η έλευση, όμως, των Smartphones και των Tablets έχει κάνει για πολλούς περιττή την ύπαρξη του παραδοσιακού σημειωματάριου, αφοί θεωρείται προτιμότερη η καταγραφή των πληροφοριών απευθείας στην ψηφιακή συσκευή μας.

Η Moleskine, ωστόσο, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Η εταιρεία αποφάσισε να φέρει την παραδοσιακή γραφή στη νέα εποχή, παντρεύοντας την παράδοση με τις νέες τεχνολογίες. Το αποτέλεσμα των ερευνών της είναι το Moleskine Livescribe Notebook, ένα σημειωματάριο που συνεργάζεται με την έξυπνη πένα Livescribe. Πώς, όμως, λειτουργούν όλα αυτά;


Η ασύρματη, Bluetooth πένα γράφει με μαύρη μελάνη και αντιλαμβάνεται – μέσω αισθητήρων – πού, ακριβώς, βρίσκεται στη σελίδα του σημειωματαρίου μας. Με αυτό τον τρόπο, η πένα αντιλαμβάνεται κάθε κίνηση του χεριού μας και μεταφέρει ασύρματα τα γραπτά μας απευθείας στην iOS συσκευή μας, δημιουργώντας ένα ακριβές, ψηφιακό αντίγραφο. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι σημειώσεις μας μεταφέρονται άμεσα σε ψηφιακή μορφή. Επιπλέον, η πένα μάς δίνει τη δυνατότητα της καταγραφής φωνητικών σημειώσεων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακουμπήσουμε τη μύτη της στο εικονίδιο καταγραφής, στην κάτω αριστερή γωνία της σελίδας!

Το πρωτοποριακό, αυτό, προϊόν μάς προσφέρει όλα τα οφέλη της ψηφιακής καταγραφής, μέσα από μια παραδοσιακή, αναλογική μέθοδο.

Πηγή : https://www.ote.gr