Η Google έχει διάφορες υπηρεσίες και εφαρμογές για φωνή και γραπτή επικοινωνία. Μια από αυτές που χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα είναι το Hangouts, το οποίο ξεκίνησε ως μια υπηρεσία του Google+, στην οποία οι χρήστες θα μπορούσαν να δημιουργούν ζωντανές συνομιλίες με φωνή και βίντεο, αλλά πλέον έχει εξελιχθεί στο βασικό app για επικοινωνία στην πλατφόρμα του Android. Μάλιστα στην έκδοση Kit Kat είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή για SMS.

Στις ΗΠΑ όμως υπάρχει και το Google Voice, το οποίο ξεκίνησε το 2009, ύστερα από εξαγορά της εταιρείας GrandCentral. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για το αντίπαλο δέος του Skype, το οποίο να θυμίσουμε ότι πλέον ανήκει στη Microsoft).


H διαφορά ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες είναι ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις εντός ΗΠΑ και Καναδά είναι δωρεάν και οι συνδρομητές μπορούν να αξιοποιούν είτε τον υπολογιστή τους, είτε τη φορητή τους συσκευή, ενώ θα πρέπει επίσης να πούμε ότι η Google δίνει και τηλεφωνικούς αριθμούς στους συνδρομητές της.

Εκτός ΗΠΑ (από Ελλάδα για παράδειγμα) οι τηλεφωνικές κλήσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με το τρέχον τιμολόγιο της Google (όπως δηλαδή ισχύει και στο Skype).

Η πιο πρόσφατη προσθήκη του Google Voice είναι η δυνατότητα αποστολής MMS, υπηρεσία που προσφέρεται και πάλι δωρεάν από την Google σε συνεργασία με όλους τους providers τηλεφωνίας των ΗΠΑ.



Πηγή : https://www.ote.gr