Τα Windows 10 έρχονται δωρεάν

Με αλλαγή προσέγγισης στην έως τώρα πολιτική της και μια σειρά νέων χαρακτηριστικών απάντησε η Microsoft στις ανάγκες της εποχής παρουσιάζοντας χθες τα Windows 10. Έτσι, το νέο λειτουργικό της εταιρείας θα διατίθεται δωρεάν - για ένα έτος - ως αναβάθμιση σε όσους χρήστες έχουν ήδη μια συσκευή με Windows 8.1 ή Windows 7, είτε πρόκειται για υπολογιστή, είτε πρόκειται για tablet ή smartphone με Windows 8.1. Στόχος της Microsoft; Να μετατρέψει τα Windows σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα λειτουργικό και πιο συγκεκριμένα “στη μεγαλύτερη ινετρνετική υπηρεσία στον κόσμο”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Satya Nadella, CEO της Microsoft, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.


Στοιχείο κλειδί των Windows 10 είναι η ενοποιημένη εμπειρία χρήσης που θα προσφέρουν, ανεξάρτητα από τη συσκευή, κάτι που άλλωστε αποτελούσε διακηρυγμένο στόχο της Microsoft. Έτσι, θα προσφέρουν παρόμοιο περιβάλλον σε κάθε συσκευή και φυσικά θα συγχρονίζουν όλα τα δεδομένα του χρήστη μεταξύ των συσκευών αυτών. Αυτό ισχύει όχι μόνο για PCs και tablets αλλά και για smartphones και tablets με μέγεθος μικρότερο από 8”, τα οποία θα “τρέχουν” τα Windows 10 for phones. Η ενοποιημένη εμπειρία δεν σταματά εδώ, αφού με από τα Windows 10 οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και στο Xbox μέσω της εφαρμογής Xbox app που ετοιμάζει η Microsoft. Όσο για τους developers, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μπορούν αναπτύσσουν “universal apps”, δηλαδή εφαρμογές οι οποίες γραμμένες με τον ίδιο κώδικα θα είναι συμβατές και με τις δύο εκδόσεις του νέου λειτουργικού.

Όσον αφορά τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10, σε PCs και tablets μεγαλύτερα των 8”, επανέρχεται και πάλι το πλήκτρο Έναρξη ενώ την εμφάνισή του κάνει και ένα νέο Κέντρο Ειδοποιήσεων στο οποίο θα εμφανίζονται μηνύματα από τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Το παρόν θα “δώσει” και η νέα Cortana για Windows 10, η οποία υποστηρίζει και desktop περιβάλλον πλέον. Ακόμα μία αλλαγή που φέρνουν τα Windows 10 είναι ο νέος browser , ο οποίος έχει το προσωρινό κωδικό όνομα Spartan και σημαντικότερο νέο feature τη δυνατότητα που δίνει στους χρήστες να “γράφουν” σημειώσεις πάνω στις ιστοσελίδες, να τις συγχρονίζουν με το OneDrive και να τις μοιράζονται.

Λήψη των Windows 10



Πηγή : https://www.ote.gr