Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι δημοφιλή, πάντως στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε βιβλίο που εκδίδεται στο χαρτί ή ηλεκτρονικά υπάρχει στην αντίστοιχη audio μορφή του.

Το iPod ήταν από τις πρώτες συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν για αναπαραγωγή audio books, τα οποία φυσικά διέθεταν την ίδια τεχνολογία προστασίας κατά της αντιγραφής όπως και τα μουσικά κομμάτια. Μην ξεχνάμε ότι και τα audio books έχουν πνευματικά δικαιώματα.


Το Audible ήταν το πρώτο site το οποίο δημιούργησε μια πλατφόρμα λήψης audio books, το οποίο πλέον ανήκει στην Amazon. Περιλαμβάνει χιλιάδες audio books σε διάφορες κατηγορίες, όπως ακριβώς και το ίδιο το Amazon, ενώ όπως είναι φυσικό τα περισσότερα βιβλία είναι στην Αγγλική γλώσσα, ενώ υπάρχουν και Ισπανικά, Ιταλικά και Γερμανικά ηχητικά βιβλία.

Τα βιβλία του Audible παίζουν σε οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει αναπαραγωγή μουσικής (συμπεριλαμβανομένου και του Kindle), ενώ με το κατάλληλο app παίζουν και στο smartphone ή το tablet μας. Eίναι ιδανικά για ηλικιωμένους, παιδιά ή άτομα με προβλήματα όρασης που δεν μπορούν να διαβάσουν ένα κανονικό βιβλίο (και το οποίο δεν υπάρχει σε γραφή braille). Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές όπου ο εκφωνητής του βιβλίου είναι κάποιος διάσημος ηθοποιός, κάτι που συμβαίνει κυρίως σε γνωστά και διάσημα βιβλία.

Website : http://www.audible.com


Πηγή : https://www.ote.gr