Οι μηχανές Polaroid ήταν πραγματικά μια πρωτοποριακή εφεύρεση για την εποχή της αναλογικής φωτογραφίας, αφού μας επέτρεπε να έχουμε εκτυπωμένες τις λήψεις μας στο πι και φι. Η ψηφιακή φωτογραφία μαζί με άλλα πράγματα έφερε και το τέλος των μηχανών Polaroid αλλά και της ίδιας της θρυλικής εταιρείας. Αφού λοιπόν χρεοκόπησε, κατόπιν εξαγοράστηκε από μια πλούσια οικογένεια της Minnesota.


Η εταιρεία προσπαθεί να επανέλθει, πάντα στο χώρο της φωτογραφίας, επιστρέφοντας εκεί από όπου ξεκίνησε: στην εκτύπωση των φωτογραφιών, παρουσιάζοντας μια νέα σειρά φορητών εκτυπωτών οι οποίοι μάλιστα αξιοποιούν μια τεχνολογία που μοιάζει με την Polaroid. Η τεχνολογία αυτή ονομάζεται Zink (από το Zero Ink), είναι εφεύρεση της ομώνυμης εταιρείας και δεν χρησιμοποιεί εξωτερικά μελάνια. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ειδικά χαρτιά τα οποία έχουν μέσα τους ειδικούς κρυστάλλους με χρωστικές ουσίες.

Η κεφαλή του εκτυπωτή τώρα, δεν ψεκάζει μελάνι, αλλά θερμαίνει το χαρτί στα κατάλληλα σημεία και στην κατάλληλη ένταση, δημιουργώντας μια πλήρη έγχρωμη και μόνιμη φωτογραφία.

Ο νέος εκτυπωτής Zip που ανακοίνωσε η Polaroid κοστίζει 130 $, έχει το μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου και μπορεί να εκτυπώνει σε χαρτιά μεγέθους 2x3 ιντσών.

Ο εκτυπωτής επικοινωνεί με το κινητό μας τηλέφωνο ή το tablet μας μέσω NFC και Bluetooth και μέσω του συνοδευτικού app, είναι σε θέση να εκτυπώνει απ’ ευθείας από τη φωτογραφική μας μηχανή, ή από τη συλλογή μας.

Το όλο concept μοιάζει με την ψηφιακή εξέλιξη μιας αναλογικής μηχανής Polaroid.


Πηγή : https://www.ote.gr