Πόσο χρόνο παίρνει στη Google να βρει το site μας;

Για όσους αναρωτιούνται πόσο χρόνο χρειάζεται στη μηχανή αναζήτησης της Google να ανακαλύψει το site μας στην περίπτωση που δεν το προωθήσουμε, η απάντηση είναι 22 ημέρες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Matthew Rothenberg.

Ο εν λόγω κύριος ανέβασε το Unindexed, μια web community με ηθελημένα περιορισμένη διάρκεια ζωής, η οποία είχε την εξής ιδιαιτερότητα: επρόκειτο να αυτοκαταστραφεί αμέσως μόλις η τεχνολογία ευρετηρίου της Google την ανακάλυπτε και την καθιστούσε searchable.


Και ενώ ο Rotheneberg δεν παρεξέκλινε καθόλου από το σχέδιό του, οι συμμετέχοντες ήξεραν πως κάθε νέο view, post και shared link, θα έφερνε το site ολοένα και πιο κοντά στην αυτοκαταστροφή του. Τελικά, απαιτήθηκαν μόλις 346 views και 31 posts προτού επέλθει το τέλος.

Το θετικό στην υπόθεση αυτή είναι πως μπορούμε να αναπαράγουμε το πείραμα αυτό μόνοι μας. Ο Rothenberg έχει ποστάρει ήδη τον πηγαίο κώδικα, οπότε το σχόλιό του σχετικά με το πόσο περιορισμένη ή αδύνατη είναι η ανωνυμία στο Web, να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από εκείνη του πειράματός του.

Πηγή : https://www.ote.gr