Ιστοσελίδες

http://www.cyberkid.gov.gr
http://www.saferinternet.gr
http://www.google.gr/safetycenter/families/start/
http://www.safeline.gr/plirofories/symboyles

http://www.netgenie.net/global/officeusers/
http://www.netgenie.gr/cms/

Προγράμματα


Windows Family Safety - Λήψη
Διατηρήστε την ασφάλεια των παιδιών σας. Όταν τα παιδιά είναι στο internet και εσείς είστε απασχολημένοι, το Family Safety είναι εκεί για να βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε τις αναφορές δραστηριότητας για να παρακολουθήσετε τη δραστηριότητα των παιδιών σας στον υπολογιστή, επιλέξτε τοποθεσίες web, παιχνίδια κα.
iSpy - Λήψη
Μετατρέπει το pc σας σε ένα πλήρες σύστημα ασφαλείας και επιτήρησης. Χρησιμοποιεί τις κάμερες, τις web κάμερες, τις ip κάμερες και τα μικρόφωνα σας, για να εντοπίσει και να καταγράψει κίνηση ή ήχο. Οι εγγραφές συμπιέζονται σε flash βίντεο ή mp4 και μεταδίδονται με ασφάλεια μέσω του web και του τοπικού δικτύου.
K9 Web Protection - Λήψη
To πρόγραμμα K9 Web Protection είναι σχεδιασμένο για γονείς και οικογένειες. Είναι ένα πολύ ικανό πρόγραμμα γονικού ελέγχου που μας προστατεύει από ανεπιθύμητα ή επικίνδυνα sites. Μια δυνατή δωρεάν λύση για να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τις ιστοσελίδες ακατάλληλου περιεχομένου.
ParetoLogic PGsurfer - Λήψη
Είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα λογισμικού με σκοπό να βοηθήσει τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους σε ασφαλή σύνδεση. Παρέχει αρκετές προηγμένες και αποτελεσματικές δυνατότητες. Φιλτράρει το περιεχόμενο των ιστοσελίδων, τα chat rooms, τα instant messaging, τα emails, τις p2p εφαρμογές και άλλα.
Parental Control Bar - Λήψη
Δωρεάν εργαλείο για την προστασία των μικρών φίλων του διαδικτύου από πιθανούς κινδύνους. Μέσω της toobar που εγκαθιστά και διαθέτει δύο modes, για γονείς και για παιδιά. Ο γονιός μεταφέρεται στο παιδικό mode ενώ με την χρήση του κωδικού προστασίας που έχει ορίσει επανέρχεται στο mode για τους γονεις.
Smart Parental Control - Λήψη
Το Smart Parental Control είναι ένα ελεύθερο λογισμικό για να ελέγχετε σε ποιες σελίδες μπαίνουν τα παιδιά σας στο internet αποκλείοντας ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο. Απαραίτητο λογισμικό γονικού ελέγχου που λειτουργεί ως ασπίδα ασφαλείας ανάμεσα στο παιδί σας και τις απειλές του internet.
Visikid - Λήψη
Είναι μία ιδιαίτερη εφαρμογή γονικού ελέγχου. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε ένα client στο pc που χρησιμοποιεί το παιδί σας. Από εκεί και μετά μπορείτε να παρακολουθείτε τα site που επισκέπτεται και τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί κάνοντας login στο visikid.com από οποιοδήποτε pc που έχει internet.
Workrave - Λήψη
Λειτουργεί υπολογίζοντας τον χρόνο που δουλεύετε με το pc. Μόλις ξεπεράσετε τον χρόνο που θεωρείτε ιδανικός εμφανίζει ένα διακριτικό μήνυμα που σας ζητάει να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα, αν το αγνοήσεται επανέρχεται μετά από λίγο. Εάν το παρακάνετε γίνεται πιο επιθετικό, μπορεί και να κλειδώσει το pc σας.
Kid-Key-Lock - Λήψη
Είναι ένα απλό πρόγραμμα για το κλείδωμα συγκεκριμένων πλήκτρων του πληκτρολογίου και λειτουργιών του ποντικιού. Είναι ιδανικό για να χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η ζημία που μπορεί να προκληθεί απο τα μικρά παιδιά από ένα λάθος πάτημα κουμπιών του πληκτρολογίου ή του ποντικιού του υπολογιστή σας.

Η λίστα με τα προγράμματα είναι από http://sxoleio.eu

Επίσης δες και τα
Crawler Parental Control