Στις ημέρες του internet είναι λογικό να πληκτρολογούμε το email μας από εδώ και από εκεί. Φόρμες εγγραφής υπάρχουν χιλιάδες και σίγουρα σε πολλές από αυτές έχετε δώσει και εσείς τα στοιχεία σας.
Όλοι υπόσχονται ότι δεν θα δώσουν το email σας σε κάποια άλλη εταιρία που θα σας γεμίσει spam, μερικοί απλά λένε ψέματα.
Πως μπορείς να εντοπίσεις από που έχει διαρρεύσει το mail σου και λαμβάνεις spam ;



Ο τρόπος είναι πολύ απλός αλλα χρειάζεται μια προεργασία (πράγμα που σημαίνει ότι ισχύει μονο εφόσον έχει εφαρμοστεί ο παρακάτω κανόνας).
Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να εγραφειτε στο milaraki.com, και στην φόρμα σας ζητάει το email σας.
Αντί να δώσετε το κανονικό σας email το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε το σύμβολο + και στην συνέχεια κάτι να θυμίζει το που δώσατε το mail σας και μετά από αυτό βάζετε το @gmail.com ή οτιδήποτε είναι το mail σας, όπως το παρακάτω παράδειγμα :
suicico+milaraki@gmail.com
Με αυτόν τον τρόπο, μας έρχεται email κανονικά στο mail μας (μιας και οτιδήποτε βάλουμε μετά το + πολύ απλά αγνοείται) , αλλά η διεύθυνση αποστολής θα είναι suicico+milaraki@gmail.com.
Έτσι εάν το milaraki αποφασίσει να πουλήσει τις διευθύνσεις που έχει σε κάποια διαφημιστική εταιρία (ή κάτι τέτοιο) τότε θα παραλάβουμε spam mail που θα έχουν και αυτά διεύθυνση αποστολής suicico+milaraki@gmail.com.
Έτσι πολύ εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ποιο site δεν τήρησε την υπόσχεση του και μοιράζει τα στοιχεία μας από εδώ και από εκεί.

ΠΗΓΗ : http://milaraki.com