Η σύνδεση στο Internet είναι σημαντική και θα έπρεπε κάποιος να είναι σε θέση να την μοιράσει και σε άλλους υπολογιστές, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται (και να είναι σε αρκετές περιπτώσεις) περίπλοκο.

Εάν ο σταθερός υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος με καλώδιο ethernet στο Internet, τότε πως θα μπορούσατε να μοιράσετε την σύνδεσή σας με ένα φίλο που έχει iPod Touch;


Ευτυχώς τα Windows 7 διαθέτουν ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται 'Virtual Wifi' και κάνει την διαδικασία ευκολότερη. Ενεργοποιώντας αυτό το χαρακτηριστικό σε υπολογιστή που φέρει τα Windows 7 ή τα Windows 2008 server και διαθέτει ασύρματη κάρτα δικτύου, θα τον μετατρέψει αυτόματα σε ένα Wifi Hotspot, δημιουργώντας έναν εικονικό δρομολογητή που θα είναι ορατός από τις ασύρματες συσκευές γύρω του.

Έτσι κάθε iPod Touch, iPhone, φορητός ή άλλος υπολογιστής με ασύρματη κάρτα δικτύου, θα μπορεί να δει το hotspot ακριβώς όπως θα έβλεπε οποιοδήποτε άλλο, και αν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και την σύνδεση στο Internet.

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να ακούγεται αρκετά καλή - και είναι - αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο στην ασύρματη κάρτα δικτύου του υπολογιστή σας, θα πρέπει αυτή να υποστηρίζει το χαρακτηριστικό 'Virtual Wifi', κάτι που οι περισσότερες δεν υποστηρίζουν.
Θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του δημιουργού για αυτή την πληροφορία και να δείτε αν υπάρχουν νεώτερες εκδόσεις για τους οδηγούς της κάρτας δικτύου που ίσως να υποστηρίζουν το Virtual Wifi.

Με το που έχετε υποστήριξη από τους οδηγούς, όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Απλά εγκαταστήστε το Virtual Router, δώστε ένα όνομα και ένα κωδικό για το ασύρματο δίκτυο που θα δημιουργήσετε και ορίστε την σύνδεση που επιθυμείτε να μοιραστείτε με τους υπόλοιπους.
Στην συνέχεια εκκινήστε το Virtual Router και όποιος βρίσκεται μέσα στα όρια του δικτύου σας, θα μπορεί να συνδεθεί.

Site : http://virtualrouter.codeplex.com
Πηγη : pathfinder.gr