Υπάρχουν 2 κατηγορίες αριθμών που μπορεί να σας μπερδεύουν λίγο γι’αυτό να τις ξεχωρίσουμε.
Αριθμοί 800
Οι συγκεκριμένοι αριθμοί είναι απολύτως δωρεάν όταν τους καλούμε από σταθερό. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρεωνόμαστε και το κόστος της κλήσης το αναλαμβάνει αυτός που δέχεται το τηλεφώνημα.
Ενδέχεται ο ιδιοκτήτης μιας τέτοια υπηρεσίας (αριθμός 800) να βλέπει τον αριθμό μας ακόμα κι αν έχουμε απόκρυψη. Αυτό ισχύει στο εξωτερικό, δεν ξέρω αν ισχύει και στην Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση όταν βλέπετε 800, καλείτε δωρεάν.
Αριθμοί 801
Πρόκειται για άλλη κατηγορία αριθμών που χρεώνουν μόνο 1 αστική μονάδα. Αυτό σημαίνει ότι όταν καλείτε από σταθερό χρεώνεστε 1 αστική μονάδα για όλη τη διάρκεια της κλήσης.
Παλιά ήταν πιο κατανοητό, τώρα δεν είναι τόσο, αυτό που κρατάτε στο μυαλό είναι ότι χρεώνεστε.
Ποιο είναι το πρόβλημα με τους αριθμούς 801

Όταν έχετε πρόγραμμα χρήσης στο σταθερό με δωρεάν κλήσεις σε όλα τα σταθερά όλων των παρόχων, τότε πρέπει να προσέξετε όταν θα καλέσετε έναν αριθμό 801 γιατί θαχρεωθείτε.
Δηλαδή οι αριθμοί 801 ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στις δωρεάν κλήσεις προς όλα τα σταθερά που δίνουν οι εταιρείες και χρεώνουν κανονικά όπως φαίνεται κι από έναν αντίστοιχο λογαριασμό.

Οπότε ΜΗΝ καλείτε τους αριθμούς 801 παρά τα αντίστοιχα σταθερά που δίνουν όλες οι εταιρείες για κλήσεις από κινητό.
Επειδή τα 801 δεν μπορούμε να τα καλέσουμε από σταθερό, όλες οι εταιρείες που έχουν αριθμό 801 δίνουν παράλληλα και ένα σταθερό (τύπου 210 ή 211) για να μπορούν να το καλέσουν οι χρήστες από κινητό.
Αν λοιπόν έχετε στο πρόγραμμά σας ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ καλέστε καλύτερα δωρεάν το σταθερό 210 ή 211 (αφού ούτως ή άλλως δεν πληρώνετε σταθερά) αντί για το 801 που θα σας χρεώσει.
Βέβαια το κόστος είναι ελάχιστο στα 801 (0,049 ευρώ) αλλά γιατί να το πληρώσετε όταν μπορείτε να το έχετε εντελώς δωρεάν;