Οι νέοι επεξεργαστές της Intel, οι Haswell, είναι στο δρόμο για τα ράφια και αν έχετε σκοπό να αγοράσετε κάποιον από αυτούς, τότε μάλλον θα πρέπει να συνεχίσετε την ανάγνωση του παρόντος. Και αυτό γιατί έχει ανακαλυφθεί ότι τα περισσότερα τροφοδοτικά που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά δεν υποστηρίζουν την κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης των Haswell C6/C6 που οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να παρέχουν ένταση 0,05A στο 12V2 rail, σύμφωνα με το VR-Zone.


Σύμφωνα με ένα έγγραφο της Intel το οποίο μελετήθηκε από άτομα στο The Tech Report, η κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης των Haswell C6/C7 απαιτεί ελάχιστη ένταση 0,05Α στο 12V2 rail. Τα τροφοδοτικά τα οποία είναι παλιότερα ή φθηνά απλά δεν μπορούν να παρέχουν τόσο μικρή τιμή έντασης. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες με "ασύμβατα" τροφοδοτικά ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα σταθερότητας του συστήματος ή, ακόμα χειρότερα, το σύστημα να κλείσει τελείως αν ενεργοποιηθεί η προστασία υπέρτασης/υπότασης του τροφοδοτικού.

Το πρόβλημα θα είναι δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές τροφοδοτικών δεν ανακοινώνουν τις προδιαγραφές του 12V2 rail κάθε μοντέλου. Η ιστοσελίδα Reseller Center της Intel υπάρχει μια λίστα με τα τροφοδοτικά είναι συμβατά με την κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης των C6/C7 αν ταξινομηθεί κατά ελάχιστο φορτίο του 12V2 και σε αυτή βρίσκουμε 19 μοντέλα της Corsair, 3 της InWin και ένα της Seasonic.

O Robert Pearce, εκπρόσωπος της Corsair, είπε ότι περιμένει από τους περισσότερους κατασκευαστές motherboards να έχουν εξ' ορισμού ανενεργή την κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης των C6/C7 καθώς υπάρχουν πολλά μοντέλα που δεν την υποστηρίζουν. Ακόμα δήλωσε ότι η Corsair εργάζεται για να διασφαλίσει ότι όλα τα μοντέλα τροφοδοτικών της να είναι συμβατά με αυτή τη λειτουργία.


Πηγη : http://www.adslgr.com