Κυκλοφόρησε με πραγματικά χιλιάδες βελτιώσεις η νέα έκδοση 1.6 του Wine, της εφαρμογής που επιτρέπει να τρέχουμε παιχνίδια και προγράμματα των Windows στο Linux (και στο OS X).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα έκδοση του Wine ενσωματώνει 10.000 αλλαγές και προσφέρει καλύτερη υποστήριξη σε εφαρμογές .NET, διαφάνεια στα παράθυρα, νέο native driver για γραφικά στα Mac, πολυκάναλο ήχο στο ALSA, βελτιστοποιήσεις στο Direct3D και υποστήριξη για 64-bit επεξεργαστές ARM.

Σύμφωνα με μια παρουσίαση του Stefan Dösinger (developer της Codeweavers και υπεύθυνου για την υποστήριξη Direct3D στο Wine) στην FOSDEM 2013, οι κλειστού κώδικα drivers της nVidia παραμένουν η καλύτερη επιλογή για gaming με το Wine: έχουν καλύτερη απόδοση και λιγότερα κρασαρίσματα. Οι ανοικτού κώδικα Mesa/Gallium3D drivers δεν τα πάνε άσχημα ενώ οι Catalyst drivers της AMD προκαλούν συχνότερα crashes.
Πάντως το Wine εξακολουθεί να μην υποστηρίζει ικανοποιητικά Direct3D 10 και 11, ένα στοιχείο που αποτελεί (μαζί με την υποστήριξη για USB, Mono και ARM επεξεργαστές) μακροπρόθεσμό στόχο του Wine Project.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης του Dösinger:
http://www.youtube.com/watch?v=R3IGKDXSLUw&feature=player_embedded

Πηγη : http://www.linuxinside.gr