Τα εργαλεία των Windows 2000 Resource Kit είναι σχεδιασμένα να εκτελούνται σε υπολογιστές με Microsoft Windows 2000. Τα εργαλεία στο Resource Kit σας βοηθούν να εκτελέσετε εργασίες διαχείρισης, αυτοματοποίηση της εγκατάστασης λογισμικού, καθώς και με άλλες εργασίες.

Τα ακόλουθα εργαλεία είναι διαθέσιμα για λήψη:

  • Active Directory Sizer (adsizer.exe): το εργαλείο του Active Directory Sizer σάς επιτρέπει να υπολογίσετε το υλικό που απαιτείται για την ανάπτυξη της υπηρεσίας καταλόγου Active Directory στον οργανισμό σας. Η εκτίμηση που παρέχεται βασίζεται στο προφίλ χρήσης της εταιρείας σας και την τοπολογία του τομέα και της τοποθεσίας. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εποπτεία διασύνδεση προγραμματισμού εφαρμογών (apimon.exe): αυτό το εργαλείο παρακολουθεί μια εφαρμογή που εκτελείται για όλες τις κλήσεις API που πραγματοποιεί μια διαδικασία. APIMon μετράει και τις ώρες των κλήσεων API. Έχει επίσης τη δυνατότητα να σφάλματα σελίδας οθόνη που προκαλούνται από την εποπτευόμενη εφαρμογή και να τις αναφέρετε, κλήση API. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Ασφάλεια εφαρμογών (appsec.exe): Αυτό το εργαλείο είναι μια εφαρμογή που βασίζεται σε GUI, η οποία επιτρέπει σε ένα διαχειριστή σε περιβάλλον πολλών χρηστών, για να περιορίσετε την πρόσβαση των χρηστών κανονικά σε ένα προκαθορισμένο σύνολο εφαρμογών στο δίκτυο. Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο για να ενεργοποιήσετε την ασφάλεια εφαρμογών, το σύστημα θα απορρίψει οποιεσδήποτε προσπάθειες από κανονικές χρήστες να εκτελούν ένα πρόγραμμα που δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να χρησιμοποιούν. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Βοηθητικό πρόγραμμα επαναφοράς απαρτίας συμπλέγματος (clusrest.exe): Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται σε σύμπλεγμα Windows 2000 μετά την επαναφορά ενός κόμβου χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα NtBackup, ένα στοιχείο του λειτουργικού συστήματος των Windows 2000. NtBackup αφήνει τα δεδομένα απαρτίας σε έναν κατάλογο στον δίσκο του κόμβου. Αλλά NtBackup δεν επαναφέρει τα δεδομένα απαρτίας στο δίσκο απαρτίας εκείνη τη στιγμή. Η επαναφορά του δίσκου απαρτίας απαιτεί ότι το σύμπλεγμα τερματισμό και την επανεκκίνηση. Αυτό δεν μπορεί να είναι αναγκαίο ή σκόπιμο. Εάν ένας δίσκος απαρτίας απαιτεί μια επαναφορά, το σύμπλεγμα είναι πιθανότατα προς τα κάτω και η λειτουργία δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Λίστας μετρητών (ctrlist.exe): Αυτό είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που παραθέτει σε λίστα όλα τα αντικείμενα και μετρητές που εγκαθίστανται στο σύστημα για το αναγνωριστικό δεδομένη γλώσσα. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Βοηθητικό πρόγραμμα επαλήθευσης συμπλέγματος (clustsim.exe): Αυτό το εργαλείο επιβεβαιώνει ότι ένα σύμπλεγμα δύο κόμβων έχει ρυθμιστεί σωστά. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εργαλείο διαγνωστικών ελεγκτή τομέα (dcdiag.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών αναλύει την κατάσταση των ελεγκτών τομέα σε ένα σύμπλεγμα δομών ή μια επιχείρηση και αναφέρει τυχόν προβλήματα για να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Ένα πρόγραμμα αναφοράς του τελικού χρήστη, DCDiag συμπυκνώνει ακριβής γνώση σχετικά με τον τρόπο διαπίστωσης ασυνήθιστη συμπεριφορά στο σύστημα.
  • Διαγραφή αρχείων και σημεία νέας ανάλυσης (delrp.exe): Αυτό το εργαλείο διαγράφει ένα αρχείο ή ένα σημεία νέας ανάλυσης καταλόγου και κάθε συσχετισμένη. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Διαγραφή διακομιστή (delsrv.exe): Αυτό το εργαλείο καταργεί την καταχώρηση μιας υπηρεσίας χρησιμοποιώντας τη διαχείριση ελέγχου υπηρεσιών. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εμφάνιση σωρού (dh.exe): Αυτό είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών για να εμφανίσετε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του σωρού για διαδικασίες λειτουργίας χρήστη ή για τη χρήση του χώρου συγκέντρωσης στη μνήμη τύπου πυρήνα. Επίσης, μπορείτε να κλειδώσετε heaps, ετικέτες, στοίβες και αντικείμενα. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Κατάλογος χρήσης δίσκου (diruse.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών εμφανίζει πληροφορίες μεγέθους κατάλογο που περιλαμβάνει πληροφορίες συμπίεσης για τόμους NTFS. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα Diruse για να προσδιορίσετε την πραγματική χρήση του χώρου για συμπιεσμένα αρχεία και καταλόγους. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε ένα φάκελο μέγιστο μέγεθος. Αφού καθορίσετε ένα φάκελο μέγιστο μέγεθος, το βοηθητικό πρόγραμμα Diruse, στη συνέχεια, επισημαίνει τους φακέλους που υπερβαίνει το καθορισμένο όριο και, αν θέλετε, ειδοποιεί για το πρόβλημα. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Αντιστοίχιση δίσκου (diskmap.exe): Αυτό το εργαλείο της γραμμής εντολών δημιουργεί μια λεπτομερή αναφορά σχετικά με τη ρύθμιση παραμέτρων του σκληρού δίσκου που έχετε καθορίσει. Παρέχει πληροφορίες από το μητρώο σχετικά με χαρακτηριστικά δίσκου και γεωμετρία. Επίσης, διαβάζει και εμφανίζει δεδομένα για όλα τα διαμερίσματα και τις λογικές μονάδες δίσκου που έχουν οριστεί στο δίσκο. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Διαμέρισμα δίσκου (diskpart.exe): Το βοηθητικό πρόγραμμα Microsoft Windows 2000, το πρόγραμμα DiskPart επιτρέπει τη ρύθμιση παραμέτρων αποθήκευσης από μια δέσμη ενεργειών, από μια απομακρυσμένη περίοδο λειτουργίας ή από τις άλλες γραμμές εντολών. Το DiskPart αυξάνει το περιβάλλον εργασίας χρήστη με γραφικά Disk Administrator. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Διαγνωστικά δίσκων (dmdiag.exe): Τα Διαγνωστικά δίσκων είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που παρέχει πληροφορίες κατάστασης συστήματος και πληροφορίες ρύθμισης παραμέτρων που περιγράφει το χώρο αποθήκευσης στο δίσκο. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Λίστα των εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης (drivers.exe): Λίστα εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης εμφανίζει χαρακτήρων πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα οδήγησης συσκευών που είναι εγκατεστημένες. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Κοινή χρήση μονάδας δίσκου (drmapsrv.exe): DrMapSrv είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που ρυθμίζει τις παραμέτρους του υπολογιστή-πελάτη NET SHARE και NET USE μονάδες δίσκου για πρόσβαση στο διακομιστή των υπηρεσιών Terminal Services των υπηρεσιών Terminal Services. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Η ένδειξη του αρχείου καταγραφής συμβάντων (dumpel.exe): Αρχείο καταγραφής συμβάντων ένδειξης σφαλμάτων είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που αποθηκεύει ένα αρχείο καταγραφής συμβάντων για το τοπικό σύστημα ή σε ένα απομακρυσμένο σύστημα σε ένα αρχείο κειμένου διαχωρισμένου καρτέλα. Αυτό το εργαλείο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φιλτράρετε ή να φιλτράρετε ορισμένους τύπους συμβάντων. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Οι ρόλοι FSMO ένδειξης (dumpfsmos.cmd): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών απορρίπτει το πρωτεύοντες ρόλους λειτουργιών (flexible μία κύρια λειτουργία ή τους ρόλους FSMO) για έναν τομέα. Με τη χρήση DumpFsmos, μπορείτε να βρείτε τα ονόματα των ελεγκτών τομέα που πραγματοποιούν οι πρωτεύοντες ρόλοι λειτουργιών δομών που περιλαμβάνουν τα εξής:
    • Πρωτεύων ελεγκτής σχήματος
    • Πρωτεύων ελεγκτής ονομασίας τομέων
    • Πρωτεύων ελεγκτής υποδομής
    • Σχετικό Αναγνωριστικό (RID) υπόδειγμα
    • Υπόδειγμα εξομοιωτή πρωτεύοντα τομέα ελεγκτή (PDC)
    Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Estimator μέγεθος μητρώου (dureg.exe): DuReg είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που σας επιτρέπει να ανακαλύψετε τον όγκο των δεδομένων που είναι αποθηκευμένο στο μητρώο ή σε οποιοδήποτε δευτερεύον δέντρο του μητρώου, ένα κλειδί ή ένα δευτερεύον κλειδί. Το εργαλείο σάς επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση για όλες τις εμφανίσεις μιας ακολουθίας χαρακτήρων κειμένου στο μητρώο. Αυτή η αναζήτηση μπορεί να περιοριστεί σε ένα συγκεκριμένο δευτερεύον δέντρο. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Πληροφορίες κρυπτογράφησης συστήματος αρχείων (efsinfo.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία και οι φάκελοι που έχουν κρυπτογραφηθεί χρησιμοποιώντας το σύστημα αρχείων κρυπτογράφησης (EFS) σε διαμερίσματα NTFS. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε το EFS, οι χρήστες να προστατεύσετε τα αρχεία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, τα οποία περιλαμβάνονται δεδομένα από έναν φορητό υπολογιστή που έχουν κλαπεί ή μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Επεκτάσιμη απόδοση λίστας μετρητών (exctrlst.exe): Αυτό το εργαλείο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις αρχεία DLL μετρητών που έχουν εγκατασταθεί σε έναν υπολογιστή που εκτελεί Microsoft Windows 2000. Το εργαλείο εμφανίζει σε λίστα τις υπηρεσίες και εφαρμογές που παρέχουν πληροφορίες επιδόσεων χρησιμοποιώντας το μητρώο των Windows 2000. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εξαγωγή της αρχειοθήκης (extract.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών εξάγει μεμονωμένα αρχεία από αρχεία συμπιεσμένα αρχειοθήκης (.cab). Αρχεία αρχειοθήκης, χρησιμοποιήστε μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδο συμπίεσης και διανομής. Αυτή η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί από τη Microsoft για πολλά έτη. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • FAZAM 2000: Αυτό το εργαλείο GUI άλλου κατασκευαστή επεκτείνει τη λειτουργικότητα διαχείρισης πολιτικής ομάδας των Windows 2000. Αυτή η έκδοση του FAZAM 2000 είναι σχεδιασμένη για μικρές επιχειρήσεις, εργαστήρια δοκιμών ανάπτυξης των Windows 2000 και μόνο τους τομείς που έχουν λιγότερα από 500 χρήστες ή υπολογιστές. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • GetMAC (getmac.exe): GetMAC παρέχει μια γρήγορη μέθοδο για να αποκτήσετε το MAC Ethernet διεύθυνση και η σύνδεση σειρά επιπέδων για έναν υπολογιστή που εκτελεί τα Windows 2000 είτε τοπικά είτε μέσω δικτύου. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Η λήψη του Αναγνωριστικού ασφαλείας (getsid.exe): GetSID συγκρίνει το χρήστη αναγνωριστικών ασφαλείας (SID των δύο λογαριασμών). Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συγκρίνετε λογαριασμό SIDs μεταξύ ενός ελεγκτή πρωτεύοντος τομέα και έναν εφεδρικό ελεγκτή δικτύου όταν υποψιάζεστε καταστροφή της βάσης δεδομένων χρήστη. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εργαλείο επιβεβαίωσης πολιτικής ομάδας (gpotool.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών σας επιτρέπει να ελέγξετε την καλή κατάσταση των αντικειμένων πολιτικής ομάδας σε ελεγκτές τομέα. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Αποτελέσματα πολιτικής ομάδας (gpresult.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επηρέασε πολιτικής ομάδας στον τρέχοντα υπολογιστή και όλοι οι χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στον τρέχοντα υπολογιστή. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • GUID σε αντικείμενο (guid2obj.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών αντιστοιχίζει ένα GUID σε ένα αποκλειστικό όνομα. Στα Microsoft Windows 2000, κάθε αρχής ασφαλείας (ένα χρήστη, μια ομάδα ή έναν υπολογιστή) προσδιορίζεται από ένα αναγνωριστικό μοναδικό ασφαλείας (SID) με τη μορφή GUID. Στην υπηρεσία καταλόγου Active Directory, κάθε αντικείμενο έχει ένα αποκλειστικό όνομα. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να συσχετίσετε τις δύο. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εποπτεία σωρού (heapmon.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών σας επιτρέπει να δείτε πληροφορίες σωρού συστήματος. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εργαλείο οθόνης σύνδεσης υλικού (hlscan.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών εμφανίζει μόνιμες συνδέσεις σε έναν τόμο NTFS ή σε συγκεκριμένα αρχεία ή καταλόγους του τόμου. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εάν μέλος (Ifmember.exe): Ifmember είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που ελέγχει εάν ο τρέχων χρήστης είναι μέλος της καθορισμένης ομάδας. Χρησιμοποιείται συνήθως σε δέσμες ενεργειών των Windows και άλλα αρχεία δέσμης. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Οδηγός μετεγκατάστασης IIS (IISMIGrationWizard_Setup.exe): Ο Οδηγός μετεγκατάστασης IIS μετεγκαθιστά τις ρυθμίσεις παραμέτρων του διακομιστή Web, πληροφοριών MIME και το περιεχόμενο του Windows 2000 Server και των υπηρεσιών Internet Information Services (IIS) 5.0 από άλλο διακομιστή Web. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα να μετεγκαταστήσει τους χρήστες και τις ομάδες. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Οθόνη εγκατάστασης (instaler_setup.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών παρακολουθεί τις αλλαγές που έχουν γίνει από προγράμματα εγκατάστασης σε κάθε δευτερεύον διεργασίες που ξεκινούν. Αυτό περιλαμβάνει αλλαγές στις καταχωρήσεις μητρώου, αρχεία και καταχωρήσεις του αρχείου .ini. Οθόνη Εγκατάστασης δημιουργεί ένα αρχείο IML που τεκμηριώνει όλες αυτές τις αλλαγές, καθώς και επαρκείς πληροφορίες για να αναιρέσετε όλες τις αλλαγές. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Βοηθητικό πρόγραμμα αντικατάστασης αρχείου σε χρήση (inuse.exe): Σε χρήση είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που εκτελεί στη διάρκεια της λειτουργίας αντικατάστασης αρχείων που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εργαλείο πολιτικές ασφαλείας πρωτοκόλλου Internet (lpsecpol.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών ρυθμίζει τις πολιτικές ασφαλείας πρωτοκόλλου Internet (IPsec) στην υπηρεσία καταλόγου ή σε έναν τοπικό ή απομακρυσμένο μητρώο. Περιέχει όλα τα στοιχεία που το συμπληρωματικό πρόγραμμα της κονσόλας διαχείρισης της Microsoft (MMC) IPsec δεν, και διαμορφώνεται ακόμα και μετά από το συμπληρωματικό πρόγραμμα. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Kerberos κασέτα (kerbtray.exe): Αυτό το εργαλείο GUI εμφανίζει πληροφορίες δελτίου για έναν υπολογιστή που εκτελεί την εφαρμογή Microsoft του πρωτοκόλλου Kerberos V5. Θα εμφανιστεί το αρχικό δελτίο έκδοσης δελτίου (TGT) όταν συνδεθείτε για πρώτη φορά στον τομέα των Windows 2000 χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Λίστα Kerberos (klist.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών σας επιτρέπει να προβάλετε και να διαγράψετε δελτίων του Kerberos που έχουν εκχωρηθεί στην τρέχουσα περίοδο λειτουργίας σύνδεσης. Για να χρησιμοποιήσετε το KList για να προβάλετε τα εισιτήρια, πρέπει να εκτελέσετε το εργαλείο σε έναν υπολογιστή με Windows 2000 που είναι μέλος ενός τομέα των Windows 2000. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Πρόγραμμα δοκιμής συνδεσιμότητας δικτύου (netdiag.exe): Αυτό το διαγνωστικό εργαλείο βοηθά στην απομόνωση προβλημάτων δικτύου και σύνδεσης. Εκτελεί μια σειρά από δοκιμές για τον προσδιορισμό της κατάστασης ενός υπολογιστή-πελάτη δικτύου και αν λειτουργεί. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Τώρα (now.exe): Εμφανίζει την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα στο STDOUT τώρα και να μπορεί να ακολουθείται από οποιαδήποτε ορίσματα της γραμμής εντολών που θέλετε να προσθέσετε. Το εργαλείο είναι χρήσιμο για την καταγραφή φορές από αρχεία .bat ή. cmd. για να παρακολουθείτε την πρόοδο. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • NT εντοπίσει (ntdetect.com): Εγκαθιστά μια έκδοση εντοπισμού σφαλμάτων του ανιχνευτή υλικό εκκίνησης για την αντιμετώπιση προβλημάτων ανίχνευσης υλικού. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Ανοικτοί δείκτες χειρισμού (oh.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών εμφανίζει τις λαβές του όλα τα ανοικτά παράθυρα. Το εργαλείο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να εμφανίσετε μόνο τις πληροφορίες που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη διεργασία, τύπος αντικειμένου ή όνομα αντικειμένου. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Πρόγραμμα προβολής για το αντικείμενο OLE/COM (oleview.exe): Αυτό το εργαλείο ελέγχου και διαχείρισης μεταβεί με ένα δομημένο τρόπο, και ρυθμίζει τις παραμέτρους, ενεργοποιεί και ελέγχει όλες τις κλάσεις μοντέλου αντικειμένου στοιχείου (COM) που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Διαδρομή διαχείρισης (pathman.exe): Αυτό το εργαλείο προσθέτει ή καταργεί στοιχεία από διαδρομές συστήματος ή χρήστη. PathMan να τροποποιήσετε οποιοδήποτε αριθμό διαδρομών σε μία κλήση. Περιλαμβάνει τον έλεγχο σφαλμάτων, που μπορεί να χειριστεί διαδρομή ανωμαλίες, όπως οι επαναλαμβανόμενες καταχωρήσεις, λείπουν εγγραφές και διαδοχικά ερωτηματικά. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Δικαιώματα πρόσβασης αρχείων ανά χρήστη (perms.exe): Perms εμφανίζει τα δικαιώματα πρόσβασης του χρήστη για ένα συγκεκριμένο αρχείο ή ένα σύνολο αρχείων. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Οθόνη σφάλμα σελίδας (pfmon.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών επιτρέπει έναν προγραμματιστή ή σύστημα σφάλματα σελίδας διαχειριστή εποπτείας που προκύπτουν κατά την εκτέλεση μιας εφαρμογής. Αν και μπορείτε εύκολα να επιλύσετε σφάλματα λογισμικού σελίδας με τη διαχείριση εικονικής μνήμης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Pfmon για να εντοπίσετε σφάλματα σελίδων υλικού. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Διαδικασία και την κατάσταση του νήματος (pstat.exe): PStat είναι ένα εργαλείο που βασίζεται σε χαρακτήρες, το οποίο παραθέτει όλα τα νήματα που εκτελούνται και εμφανίζει την κατάστασή τους. Αυτό το εργαλείο, μοιάζει με Qslice.exe, αλλά χρησιμοποιεί μια γραμμή εντολών αντί για μια διασύνδεση GUI. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • PuList (pulist.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών εμφανίζει τις διεργασίες που εκτελούνται σε τοπικούς ή απομακρυσμένους υπολογιστές. PuList μοιάζει με TList. TList είναι ένα εργαλείο υποστήριξης στο CD των Windows 2000. Αλλά PuList παραθέτει επίσης το όνομα χρήστη που σχετίζεται με κάθε διαδικασία σε έναν τοπικό υπολογιστή. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Αντιγραφή αρχείων (rdpclip.exe): Αντιγραφή αρχείου είναι μια επέκταση στο διακομιστή των υπηρεσιών Terminal Services που σας επιτρέπει να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση μεταξύ του διακομιστή και του υπολογιστή-πελάτη. RdpClip σας επιτρέπει να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση αρχείων μεταξύ μιας περιόδου λειτουργίας τερματικού και την περίοδο λειτουργίας κονσόλας ενός υπολογιστή-πελάτη. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Relog (relog.exe): Relog.exe εξάγει μετρητές επιδόσεων από αρχεία καταγραφής που δημιουργούνται από τα αρχεία καταγραφής επιδόσεων και ειδοποιήσεις υπηρεσία σε μία από τις άλλες μορφές αρχείων που υποστηρίζονται:
    • κείμενο TSV, για κείμενο οριοθετημένο με tab
    • κείμενο CSV, για κείμενο οριοθετημένο με κόμμα
    • δυαδικό-BIN
    Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εργαλείο ρύθμισης παραμέτρων RPC (rpccfg.exe): Rpccfg.exe ρυθμίζει τις παραμέτρους κλήσης απομακρυσμένης διαδικασίας της Microsoft να πραγματοποιήσει ακρόαση στο καθορισμένο θύρες. Επίσης, εμφανίζει τις ρυθμίσεις θύρας και επαναφέρει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για το σύστημα θύρες. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Ένδειξη RPC (rpcdump.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών απομακρυσμένης διαδικασίας για ερωτήματα καλέστε απολήξεις (RPC) για την κατάσταση και άλλες πληροφορίες σχετικά με το RPC. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εργαλείο επιβεβαίωσης σύνδεσης RPC (rpings.exe): Αυτό το εργαλείο επιβεβαιώνει απομακρυσμένης διαδικασίας κλήση (RPC) σύνδεση ανάμεσα σε διακομιστές RPC και υπολογιστές-πελάτες σε ένα δίκτυο. RPC Ping ελέγχει αν οι υπηρεσίες RPC αποκρίνεται στις αιτήσεις RPC από υπολογιστές-πελάτες. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Διαχείριση υπηρεσίας κύριος ονόματα για τους λογαριασμούς (setspn.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών σας επιτρέπει να τροποποιήσετε ή να διαγράψετε την ιδιότητα κατάλογο υπηρεσίας κύρια ονόματα (SPN) για το λογαριασμό της υπηρεσίας καταλόγου Active Directory. SPN που χρησιμοποιούνται για να εντοπίσετε ένα κύριο όνομα προορισμού για την εκτέλεση μιας υπηρεσίας. SetSpn σάς επιτρέπει να προβάλετε τα τρέχοντα SPN, για να επαναφέρετε τα προεπιλεγμένα SPN στο λογαριασμό, και να προσθέσετε ή να διαγράψετε επιπλέον SPN. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Η εντολή SetX (setx.exe): Αυτό το εργαλείο παρέχει μια μέθοδο δέσμης για ρύθμιση μεταβλητές περιβάλλοντος στο χρήστη ή στο περιβάλλον του συστήματος. Το εργαλείο απαιτεί όχι προγραμματισμού ή δημιουργίας δεσμών ενεργειών. Μπορεί να χρειαστούν μια μεταβλητή περιβάλλοντος και την συσχετισμένη τιμή από τη γραμμή εντολών. Επίσης να ανακτήσετε τις τιμές των κλειδιών μητρώου και τις εγγράφει σε αρχεία κειμένου. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Βοηθητικό πρόγραμμα απόρριψης μπλοκ απόδοσης δεδομένων (showperf.exe): Αυτό το εργαλείο GUI επιτρέπει στους προγραμματιστές αποτύπωση και την εμφάνιση δεδομένων raw επιδόσεων κατά την ανάγνωση από το μητρώο επιδόσεων των Windows 2000. ShowPerf διαβάζει τα δεδομένα επιδόσεων από το μητρώο και, στη συνέχεια, εμφανίζει την έξοδο χωρίς μορφοποίηση και μη ταξινομημένο σε μια λίστα. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Αρχείο Replication Service (FRS) κατάσταση προβολής (sonar.exe): Sonar είναι ένα εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για την παρακολούθηση των βασικών στατιστικών στοιχείων σχετικά με τα μέλη του FRS σε ένα σύνολο ρεπλικών. Sonar να συλλέξετε πληροφορίες κατάστασης βασικά από FRS. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Sonar για να παρακολουθήσετε εύκολα χοντροειδείς στατιστικών στοιχείων σε ένα σύνολο ρεπλικών και για επίπεδα κυκλοφορίας οθόνη, backlogs, ελεύθερο χώρο και άλλα θέματα. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Κοντά στο μέλλον εντολή χρονοδιάγραμμα (soon.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών προγραμματίζει προγράμματα και εντολές για την εκτέλεση πολύ σύντομα σε έναν τοπικό ή απομακρυσμένο υπολογιστή. Επειδή μπορείτε να προγραμματίσετε εργασίες να εκτελούνται κάθε φορά σε σχέση με την τρέχουσα ώρα, δεν χρειάζεται να επεξεργαστείτε το συντομότερο για να επαναπρογραμματίσετε εργασίες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το συντομότερο για να προγραμματίσετε εργασίες να εκτελούνται cyclically σε διαστήματα των λιγότερο από μία ημέρα. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Το εργαλείο αυτόματης εγκατάστασης (sysdiff.exe): Με τη χρήση αυτού του εργαλείου, μπορούν να προεγκαταστήσουν προγράμματα εφαρμογών ως μέρος μιας αυτοματοποιημένης εγκατάστασης που περιλαμβάνει εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν δέσμες ενεργειών εγκατάστασης. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Timethis (timethis.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών υπολογίζει το χρόνο που χρειάζεται το σύστημα για την εκτέλεση μιας εντολής. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Ένδειξη ανίχνευσης (tracedmp.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών παράγει μια σύνοψη δεδομένων καταγραφής παρακολούθησης συμβάντων. Δεν παράγει αποτέλεσμα που διαβάζεται χωρίς να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο εργαλείο TraceLog. TraceDmp λειτουργεί όπως ο καταναλωτής των οργάνων διαχείρισης των Windows (WMI). Ότι λαμβάνει TraceLog εξόδου και αναλύει σε αναγνώσιμη μορφή. TraceDmp επίσης να σταθμοσκόπηση δεδομένα του buffer εντοπισμού σε πραγματικό χρόνο και να μετατρέψετε τα δεδομένα σε ένα αρχείο .csv. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Ενεργοποίηση ανίχνευσης (traceenable.exe): Αυτό το εργαλείο GUI ενεργοποιεί την ανίχνευση και εμφανίζει τις τρέχουσες επιλογές ιχνογράφησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TraceEnable για να κάνετε τα εξής:
    • Ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε την ανίχνευση απομακρυσμένη πρόσβαση/ΑΚΤΊΝΑ Windows 2000 Server χωρίς να χρησιμοποιήσετε τον Επεξεργαστή μητρώου.
    • Σάρωση των EnableConsoleTracing, EnableFileTracing και MaxFileSize δευτερευόντων που σχετίζονται με το στοιχείο κλειδιών σε
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Tracing
      και τροποποιήστε τα δευτερεύοντα κλειδιά χωρίς να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας μητρώου.
    Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Αρχείο καταγραφής ανίχνευσης (tracelog.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών ξεκινά, σταματά ή ενεργοποιεί την καταγραφή ανιχνεύσεων. Τα αποτελέσματα της καταγραφής συμβάντων μπορούν να προβληθούν χρησιμοποιώντας το εργαλείο TraceDmp ή το εργαλείο Reducer. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εργαλεία σχεδιασμού χωρητικότητας Terminal Server (tscpt.exe): Αυτή η οικογένεια προγραμμάτων των εργαλείων βοηθά τους οργανισμούς με Microsoft Windows 2000 Terminal Services χωρητικότητας. Τα εργαλεία επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσθέσετε εύκολα και να διαχειριστείτε καταπονήσεις προσομοίωσης σε ένα διακομιστή. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να βοηθήσει έναν οργανισμό να προσδιορίσει αν το περιβάλλον μπορεί να χειριστεί το φόρτο που αναμένεται από τον οργανισμό για να τοποθετήσετε στο περιβάλλον. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Πρόγραμμα επεξεργασίας ζώνης ώρας (tzedit.exe): Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε τις εγγραφές ζώνης ώρας για τις ρυθμίσεις ημερομηνίας/ώρας στον πίνακα ελέγχου, ιδιαίτερα για τη θερινή ώρα.
  • Εργαλείο μετεγκατάστασης κατάστασης χρήστη (usmt.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών συλλέγει ένας χρήστης έγγραφα και ρυθμίσεις (state) πριν μια μετεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος σε Windows 2000 εκτελείται και τις επαναφέρει μετά την εγκατάσταση. Εκτελείται η εντολή ScanState από το εργαλείο μετεγκατάστασης κατάστασης χρήστη πριν από την εγκατάσταση για να συλλέξετε πληροφορίες κατάστασης ενός χρήστη. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των Windows 2000, εκτελείται η εντολή LoadState του εργαλείου για να συμπεριλάβετε την κατάσταση του χρήστη στον υπολογιστή. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εικονική διεύθυνση ένδειξης (vadump.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών εμφανίζει την κατάσταση και το μέγεθος κάθε τμήματος του χώρου εικονικών διευθύνσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VaDump για να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος εικονικών διευθύνσεων δεν είναι υπερβολικά εκχωρημένοι. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Ποιος είμαι (whoami.exe): Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών επιστρέφει το όνομα του τομέα ή το όνομα του υπολογιστή και το όνομα χρήστη του χρήστη που είναι συνδεδεμένος με τον υπολογιστή στον οποίο εκτελείται το εργαλείο. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Εποπτεία WinStation (winsta.exe): Αυτό το εργαλείο GUI παρακολουθεί την κατάσταση όλων των χρηστών που είναι συνδεδεμένοι Microsoft Windows 2000 Terminal Server. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • Βοηθητικό πρόγραμμα IPConfig Windows NT (wntipcfg.exe): Αυτό το εργαλείο GUI σάς δίνει πληροφορίες σχετικά με τις παραμέτρους IP. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση:
  • XCacls (xcacls.exe): Αυτό το εργαλείο μπορεί να οριστεί όλες επιλογές του συστήματος αρχείων ασφαλείας που είναι διαθέσιμες στην Εξερεύνηση των Windows από τη γραμμή εντολών. XCacls κάνει εμφανίζοντας και τροποποιώντας τις λίστες ελέγχου πρόσβασης (ACL) των αρχείων. Για να κάνετε λήψη αυτού του εργαλείου, κάντε κλικ στην ακόλουθη σύνδεση: http://Download.Microsoft.com/Download/win2000platform/WebPacks/1.00.0.1/NT5/EN-US/Xcacls.exe

Πηγη : http://support.microsoft.com/kb/927229
Extra : http://www.petri.co.il/download_free_reskit_tools.htm 

Bonus

Download the Windows 2003 Resource Kit Support Tools (12mb)
Download the Office System 2003 Resource Kit tools (7.3mb)
Download the Windows 2000 SP4 Support Tools (10.3mb)
Download the Windows Server 2003 SP2 Administration Tools Pack
Download the Windows Server 2003 R2 Administration Tools Pack (505kb - 5.1mb)
Download the Windows Server 2003 SP1 Administration Tools Pack (12.8mb)
Download the Windows Server 2003 SP1 Support Tools (5.21mb)
Download the Windows 2000 SP4 Corporate Deployment Tools (411kb)
Download the Windows 2000 Administration Tools Pack (14.5mb)
Download the IIS 6.0 Resource Kit tools (5.9mb)
Download individual chapters here: IIS 6.0 Resource Kit
Download the entire book here: IIS 6.0 Resource Kit (24.1mb)
Download the Office 2000 Resource Kit tools (8.9mb)
Download the Office XP Resource Kit tools (7.3mb)