Η Google κυκλοφόρησε σήμερα το Web Designer, μια νέα εφαρμογή για τη δημιουργία "επαγγελματικής ποιότητας" διαφημίσεων σε HTML5 το οποίο απευθύνεται σε όλους.Το πρότυπο του HTML5 τείνει να γίνει το πρότυπο του Internet που σιγά σιγά όλοι θα πρέπει να υιοθετήσουν, με τη Google να το περιγράφει ως μια "κοινή γλώσσα για τη δημιουργία όμορφου περιεχομένου το οποίο μπορεί να είναι προσβάσιμο από πολλές συσκευές όπως desktops, smartphones και tablets". Η εταιρεία στοχεύει στο ότι το Google Web Designer θα βοηθήσει το πρότυπο να είναι προσβάσιμο και από το χώρο των διαφημίσεων, φέρνοντας τους προγραμματιστές πιο κοντά στο γενικότερο στόχο, αυτόν του να προγραμματίζουν κάτι μία φορά για όλες τις πλατφόρμες.


Μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου εργαλείου είναι η δημιουργία κινούμενου περιεχομένου σε HTML5, η εύκολη μετάβαση και τροποποίηση του κώδικα, η υποστήριξη DoubleClick και AdMob και η αυτόματη λήψη αναβαθμίσεων. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν, ενώ η εταιρεία έχει ανεβάσει ορισμένα videos στο YouTube με οδηγίες τη χρήση της.


Προς το παρόν το Google Web Designer βρίσκεται σε beta έκδοση, με την εταιρεία να αναφέρει ότι εργάζεται σκληρά έτσι ώστε στα επόμενα δύο τρίμηνα να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Download : http://www.google.com/webdesigner/

ΠΗΓΗ : http://www.insomnia.gr