Η COSMOTE παρέχει τις «καλύτερες υπηρεσίες δεδομένων για smartphone» και τις «καλύτερες υπηρεσίες δεδομένων κινητής ευρυζωνικότητας» μεταξύ όλων των δικτύων κινητής στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποίησε η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων, P3 Communications, στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Τα δύο πιστοποιητικά υπεροχής που έλαβε η COSMOTE από την εταιρεία P3 Communications για τις υπηρεσίες δεδομένων που προσφέρει έρχονται να επιβεβαιώσουν την ηγετική θέση και την κορυφαία ποιότητα του δικτύου COSMOTE. Στις μετρήσεις, το δίκτυο της COSMOTE επέδειξε καθολική υπεροχή σε όλους τους δείκτες, τόσο μέσω smartphone, όσο και μέσω usb stick που χρησιμοποίησε η P3 Communications αποδεικνύοντας, ακόμη μία φορά, τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η εταιρεία στους συνδρομητές της.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία P3 Communications εξειδικεύεται στη μέτρηση δεικτών ποιότητας των δικτύων, καθώς και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Προκειμένου ένα δίκτυο να λάβει σχετική πιστοποίηση πρέπει όχι μόνο να πετύχει υψηλά αποτελέσματα σε πλήθος μετρήσεων, αλλά και να σημειώσει καθολική υπεροχή σε μία σειρά από σημαντικούς δείκτες, όπως η ταχύτητα πλοήγησης, η απόδοσή του σε youtube videos και η ταχύτητα σε uploading και downloading αρχείων.

Οι μετρήσεις έγιναν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο και τη Λάρισα.

Τα πιστοποιητικά είναι διαθέσιμα ΕΔΩ.

Η αναγνώριση της υπεροχής του δικτύου της COSMOTE από την P3 Communications έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που καταδεικνύουν και οι μετρήσεις των ίδιων των χρηστών. Σύμφωνα με μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως, η COSMOTE διαθέτει απίστευτα γρήγορο mobile internet, και κατατάσσεται στην πρώτη 20άδα στην Ευρώπη ανάμεσα σε περισσότερους από 140 παρόχους.