top drone
 Οι φίλοι της τεχνολογίας και των gadgets γενικότερα γνωρίζουμε καλά τα διάφορα aerial drones με ενσωματωμένες κάμερες. Αυτά διαθέτουν, συνήθως, 4 έλικες και τα χειριζόμαστε μέσω του smartphone μας. Ωστόσο, τα προσιτά μοντέλα δεν διαθέτουν σταθεροποιητή, με αποτέλεσμα τα πλάνα μας να παρουσιάζουν το φαινόμενο της θολούρας. Αυτή την κατάσταση έρχεται να αλλάξει το μοντέλο Phantom Vision 2, της DJI.


Phantom Vision 2 DJI
Η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει μοντέλα επαγγελματικών προδιαγραφών, τα οποία συναντάμε σε διάφορα κινηματογραφικά γυρίσματα, που απαιτούν ιπτάμενες λήψεις. Επειδή, όμως, κανένας μας δεν πρόκειται να ξοδέψει $10.000 για ένα «ελικοπτεράκι», η εταιρεία διαθέτει το παραπάνω, ημι-επαγγελματικό μοντέλο, με συνολικό κόστος περί τα $1200. Το πακέτο είναι πλήρες και διαθέτει το drone, την κάμερα των 14MP, την ειδική βάση περιστροφής της κάμερας, την μπαταρία των 57.72Wh που προσφέρει αυτονομία 25 λεπτών, καθώς και το χειριστήριο του μοντέλου.

Στο τελευταίο, ειδικότερα, μπορούμε να συνδέσουμε το smartphone μας για να βλέπουμε ζωντανές λήψεις από το Phantom Vision 2, καθώς και για να διαχειριστούμε όλες τις ρυθμίσεις της κάμεράς του. Η εμβέλεια του drone κυμαίνεται από 300 μέχρι και 500 μέτρα, προσφέροντάς μας τεράστια ευελιξία ως προς τα πλάνα μας.

Όσον αφορά στη λήψη βίντεο, αυτό έχει ανάλυση 1080p στα 30 fps, ενώ η ποιότητα είναι εφάμιλλη εκείνων που τραβάει η κάμερα ενός σύγχρονου, high-end smartphone. Η σταθεροποίηση του πλάνου γίνεται μέσω λογισμικού, με όλα τα οφέλη και μειονεκτήματα που συνεπάγεται αυτή η επιλογή. Η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να μην είναι η φθηνότερη της αγοράς, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε κάτι καλύτερο χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε πολλαπλάσιο κόστος.

Πηγή : https://www.ote.gr