Οι έξυπνες συσκευές αυτοματισμού για το σπίτι δίνουν και παίρνουν. Πλέον από το κινητό μας μπορούμε να ελέγχουμε φώτα, ηλεκτρικές συσκευές, συναγερμό, θερμοστάτη κ.λπ. Το κουδούνι της πόρτας, όμως, πως μπορούμε να το ελέγξουμε από μακριά; Κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, αφού για να απαντήσει κανείς στο κουδούνι της πόρτας του θα πρέπει να βρίσκεται εντός σπιτιού. Ή μήπως όχι;



Το Ringo έρχεται να ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το κουδούνι της πόρτας μας. Πρόκειται για μια cloud υπηρεσία, η οποία συνδέει το υπάρχον σύστημα ενδοεπικοινωνίας της πολυκατοικίας με το κινητό μας. Έτσι, όποιος χτυπά το κουδούνι μας, θα είναι σαν να παίρνει τηλέφωνο στο κινητό μας. Φυσικά δεν μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα (κάτι που δεν έχει νόημα έτσι κι αλλιώς αφού δεν είμαστε στο σπίτι), αλλά μπορούμε να δούμε ποιος χτυπάει, και να του μιλήσουμε.

Για να αξιοποιήσουμε το Ringo δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουμε πρόσθετες συσκευές στο σπίτι μας, ωστόσο, η κατοικία μας θα πρέπει να διαθέτει ήδη ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας, συνδεδεμένο με τηλεφωνική γραμμή.

Μόλις το υφιστάμενο σύστημα ενδοεπικοινωνίας του σπιτιού συνδεθεί με το Ringo, αυτομάτως αποκτά έναν ειδικό τηλεφωνικό αριθμό, και κάθε χτύπημα του κουδουνιού μας (δηλαδή κάθε εισερχόμενη κλήση), κατευθύνεται στον αριθμό του κινητού μας.

Η υπηρεσία δεν είναι δωρεάν, αλλά διατίθεται σε συνδρομητική βάση. Έτσι, το απλό πακέτο κοστίζει $3,99/μήνα και το πλήρες $5,99/μήνα.


Πηγή : https://www.ote.gr