Η Κινέζικη εταιρεία DJI είναι πασίγνωστη για τα drones της που πετούν στους ουρανούς όλου του πλανήτη τραβώντας λήψεις από ψηλά. Eιδικά τα μοντέλα της σειράς Phantom είναι άκρως επιτυχημένα ακόμα και στη χώρα μας.

Πρόσφατα η DJI κυκλοφόρησε το νέο της μοντέλο Inspire, το οποίο είναι το πρώτο drone που ενσωματώνει κάμερα ανάλυσης 4K. Η κάμερα αποτελείται από εννέα φακούς,

συμπεριλαμβανομένου ενός ασφαιρικού στοιχείου για καλύτερη ποιότητα και καθαρότητα, είναι σε θέση να τραβά φωτογραφίες ανάλυσης 12 megapixels, ενώ υποστηρίζε Adobe DNG RAW. Η τιμή του αγγίζει τα 2 χιλιάδες ευρώ, αλλά πρόκειται για ένα άκρως επαγγελματικό... πετούμενο. Εκτός από την κάμερά του, το νέο μοντέλο ενσωματώνει όλη την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά και ανασχεδιασμένο σώμα από ανθρακονήματα που του εξασφαλίζει σταθερότητα, ανθεκτικότητα και πολύ μικρό βάρος.

Το  Inspire διαθέτει γυροσκόπια, ενσωματωμένο GPS, ενώ όπως είναι φυσικό, μεταδίδει ζωντανά εικόνα σε tablet, smartphone, μέσω του ειδικού app και μάλιστα σε ποιότητα 720p, ενώ η μέγιστη απόσταση μετάδοσης φτάνει τα δύο χιλιόμετρα.

Επιπλέον, το Inspire, είναι σε θέση να απογειώνεται και να προσγειώνεται από μόνο του, ενώ μπορεί να ελέγχεται από δύο άτομα, με το ένα να ελέγχει την πτήση και άλλο την κάμερα, σε δύο διαφορετικά tablets. Μάλιστα, η κάμερα διαθέτει ειδικό ανεξάρτητο σύστημα κίνησης σε τρεις άξονες.

Η αυτονομία του προβάλλεται σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη μας, ούτως ώστε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή πόσο χρόνο πτήσης έχουμε στη διάθεσή μας, ενώ ειδικοί αλγόριθμοι υπολογίζουν αυτόματα την αυτονομία και την απόσταση από τη βάση, προκειμένου να δώσουν εντολή στο drone να επιστρέψει αυτόματα και να προσγειωθεί στο σημείο από όπου ξεκίνησε.


Πηγή : https://www.ote.gr