Σήμερα, όλοι διαθέτουμε ένα ψηφιακό προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο, ενώ χρησιμοποιούμε δεκάδες cloud υπηρεσίες αποθήκευσης, διαμοιρασμού αρχείων, αποθήκευσης εικόνων κ.λπ. Έτσι, χρειαζόμαστε μια εικόνα που να “αντιπροσωπεύει” τον εαυτό μας στις διάφορες on-line υπηρεσίες και εφαρμογές. Συνήθως χρησιμοποιούμε μια απλή φωτογραφία του εαυτού του, ένα selfie ή κάτι παρόμοιο. Με το mikons όμως μπορούμε να πρωτοτυπήσουμε, αφού μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε το δικό μας logo ή avatar.


Το site είναι πολύ απλό στη χρήση και δωρεάν. Στην κεντρική του σελίδα εμφανίζεται μια εφαρμογή σχεδίασης που θυμίζει Corel Draw με όλα τα απαραίτητα εργαλεία τόσο ζωγραφικής όσο και διανυσματικής σχεδίασης. Για να τρέξει απαιείται το Shockwave plugin στον browser μας και σε περίπτωση που δεν υπάρχει θα δούμε ένα μήνυμα για να το εγκαταστήσουμε.

Υπάρχουν άπειρα έτοιμα σχήματα και φόρμες για να χρησιμοποιήσουμε ταξινομημένα σε κατηγορίες (Ζώα, Σημαίες, Γεωμετρικά σχήματα, Σύμβολα, Συγκοινωνίες, κ.λπ). Επιπλέον, μπορούμε να προσθέσουμε και κείμενο, επιλέγοντας μάλιστα και γραμματοσειρά.

Όταν ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας μπορούμε να το κατεβάσουμε σε αρχείο εικόνας, ενώ το site προσφέρει και τη δυνατότητα να το εκτυπώσουμε σε μπλουζάκι, ή σε αυτοκόλλητα, υπηρεσία που δεν είναι δωρεάν.

Website : http://www.mikons.com/



Πηγή : https://www.ote.gr