Τα προβλήματα στην απόδοση ανάγνωσης δεδομένων των δίσκων SSD -840 EVO- της Samsung, φαίνεται πως δεν επιλύθηκαν με το performance που βγήκε τον Οκτώβριο, και η απόδοση των δίσκων πέφτει για ακόμα μια φορά, κάτι που οδήγησε την Samsung στην παρακάτω ανακοίνωση και στην υπόσχεση πως θα διαθέσει νέο fix για την οριστική αντιμετώπιση του.


In October, Samsung released a tool to address a slowdown in 840 EVO Sequential Read speeds reported by a small number of users after not using their drive for an extended period of time.
This tool effectively and immediately returned the drive’s performance to normal levels. We understand that some users are experiencing the slowdown again.
While we continue to look into the issue, Samsung will release an updated version of the Samsung SSD Magician software in March that will include a performance restoration tool.

Η αρχική αιτία πτώσης στην απόδοση των 840 EVO ήταν ένας συνδυασμός φθοράς των NAND cells (κάτι φυσιολογικό, αν και φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε σχέση με άλλες εταιρίες) και προβλημάτων του αλγόριθμου που διαχειρίζεται την NAND, που όταν
αντιμετώπιζε φθαρμένα κελιά "έπεφτε" σε ένα πολύ επιθετικό read retry mode που οδηγούσε σε πτώση της ταχύτητας ανάγνωσης δεδομένων.

Η πρώτη προσπάθεια επίλυσης όμως που τροποποιούσε τον αλγόριθμο, φαίνεται πως δεν είναι λειτουργική πια, αλλά η Samsung πιστεύει πως θα καταφέρει να λύσει το σοβαρό πρόβλημα με το δεύτερο fix που ετοιμάζει.

Πηγή : http://www.adslgr.com