Το OpenOffice έγινε Cloud

Οι cloud υπηρεσίες γραφείου (επεξεργαστές κειμένου, λογιστικά φύλλα κ.λπ) δεν είναι κάτι καινούριο. Η Google με το Google Drive στο οποίο έχουν ενσωματωθεί τα πρώην Google Docs, η Microsoft με τα Office Web Apps κ.λπ. Μετά από αυτή τη μικρή εισαγωγή ας αναφερθούμε στο θρυλικό OpenOffice, το οποίο πλέον έχει γίνει Libre Office. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και πλήρως συμβατή σουίτα γραφείου, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο από έναν οικιακό χρήση, όσο και από έναν επαγγελματία.


Το Libre Office είναι μια desktop σουίτα γραφείου. Δηλαδή κατεβαίνει και εγκαθίσταται κανονικά στον υπολογιστή μας.

Στο rollapp.com όμως ανακαλύψαμε ένα ολόκληρο OpenOffice Writer το οποίο τρέχει κανονικά μέσω browser, χωρίς καμία τοπική εγκατάσταση. Εκτός από το Writer, υπάρχει και το OpenOffice Calc, αλλά και άλλες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα, όπως το Gimp, το InkScape κ.ά.

Το RollApp είναι μια σπουδαία υπηρεσία, η οποία μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε desktop εφαρμογή σε cloud και μάλιστα να συμπεριφέρεται σαν να είχε εγκατασταθεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 140 εφαρμογές που έχουν μετατραπεί σε cloud, ενώ η εταιρεία μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε το ίδιο για τη δική μας εφαρμογή.

Για την ώρα, απλά μπαίνουμε στο rollapp.com, κάνουμε εγγραφή και τρέχουμε το OpenOffice Writer ή ακόμα και το Libre Office διότι υπάρχει και αυτό, σαν να το είχαμε εγκαταστήσει. Μάλιστα, μπορούμε να τρέξουμε εφαρμογές και χωρίς εγγραφή, μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούμε να αποθηκεύουμε τα έγγραφά μας.

https://www.rollapp.com/apps




Πηγή : https://www.ote.gr