H dropbox.com είναι μια υπηρεσία όπου μπορείς να αποθηκεύσεις αρχεία και φακέλους σε servers στο internet και αν επιθυμείς να τα μοιράσεις με άλλους χρήστες. Η υπηρεσία αυτή σε σχέση με άλλες υπηρεσίες online αποθήκευσης, όπως είναι το rapidshare, το mediafire και πολλές άλλες είναι η απλή στην χρήση της και ότι υποστηρίζει συγχρονισμό μεταξύ τον αρχείων και φακέλων που έχεις στον υπολογιστή σου και στον server.

Απλή χρήση.



Η απλή χρήση που μας προσφέρει η dropbox συνδυάζετε με ένα πολύ απλό πρόγραμμα το οποίο το εγκαθιστούμε πολύ εύκολα στον υπολογιστή μας. Το πρόγραμμα αυτό δημιουργεί έναν φάκελο στον υπολογιστή μας ο οποίος θα επικοινωνεί με τον server στον internet που έχει η υπηρεσία. Έτσι μετακινώντας αρχεία ή φακέλους σε αυτόν τον φάκελο αυτόματα αυτά θα ανεβαίνουν και στον λογαριασμό μας που έχουμε στην dropbox στο internet.

Συγχρονισμός

Συγχρονισμός αρχείων, σε μια πολύ απλή έννοια, είναι η αντιγραφή αρχείων από έναν φάκελο σε άλλον. Για παράδειγμα αν σε έναν φάκελο Α αποθηκεύσουμε μια εικόνα τότε αυτόματα θα αποθηκευτεί και στον φάκελο Β και αντίστροφα. Με αυτό τον τρόπο επιτυχαίνουμε να φτιάξουμε έναν ακριβός ίδιο φάκελο Β με τα ίδια αρχεία και φακέλους όπως είναι ο Α. Μπορεί να γίνει και συγχρονισμός σε περισσότερους και από 2 φακέλους.

Συγχρονισμός του dropbox.

Με την υπηρεσία του συγχρονισμού μπορούμε να μοιράσουμε τα αρχεία σε πολλούς υπολογιστές χωρίς κόπο χρησιμοποιώντας το dropbox. Απλά τα κάνετε drag and drop στον φάκελο. Όποιος υπολογιστής έχει την υπηρεσία θα ενημερωθεί αυτόματα και θα έχει τα ίδια ακριβός αρχεία.


Γιατί να το χρησιμοποιήσω

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πάρα πολλούς λόγους Ο κυριότερος λόγος είναι για διαμοιρασμό αρχείων.
Φανταστείτε ότι είσαστε στο desktop pc της δουλειά και θέλετε να συνεχίσετε την δουλειά στο laptop ή ακόμα στο desktop pc στο σπίτι σας. Χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κάποια ενέργεια ανοίγοντας τον υπολογιστή έχετε τα ίδια ακριβός αρχεία στο laptop ή στο desktop με αυτά στην δουλειά για να συνεχίσετε.
Ακόμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για online backup μερικών απαραίτητων αρχείων σας ή να μοιράσετε την εργασία σας με άλλους συμφοιτητές σας για να σας βοηθήσουν!

Συσκευές

Είναι συμβατό με υπολογιστές που χρησιμοποιούν windows , linux ‘η και MAC αλλα και με κηνητα τηλεφωνα όπως iPhone, Android, BlackBerry και στο ipad σας.
Στα κινητά τηλ δεν γίνεται συγχρονισμός αλλά σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τον λογαριασμός σας μέσο του application που έχει.

Υπερ

Μπορείτε να διαχειρίζεστε τα αρχεία από οπουδήποτε ακόμα και σε υπολογίστες που δεν έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα μέσο της ιστοσελίδας και του λογαριασμού σας. Είναι γρήγορο ασφαλές και αξιόπιστο.

Κατά

Ο δωρεάν λογαριασμός σας παρέχει μόνο 2 GB online χώρο για να αποθηκεύσετε τα αρχεία ‘η μέχρι 8 αν το διαφημίσετε σε φίλους σας και κάνουν εγγραφή (+250 MB η κάθε εγγραφή).

DOWNLOAD


Πηγη : http://noob.gr