Είναι γνωστό ότι το κινητό μας μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα με το κατάλληλο λογισμικό. Μάλιστα, έχουμε δει και κάποιες έξυπνες υλοποιήσεις που συνδυάζουν το κινητό μας με τον υπολογιστή, μετατρέποντας το πρώτο ένα περιφερειακό του δεύτερου. Αυτό ακριβώς κάνει το πρόγραμμα SmartCam, το οποίο είναι opensource. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, με το πρόγραμμα αυτό μπορούμε να κάνουμε το κινητό μας μια ασύρματη webcam, να βλέπουμε δηλαδή ζωντανή εικόνα από την κάμερα του κινητού μας στην οθόνη του υπολογιστή.



Για να λειτουργήσει το πρόγραμμα, θα πρέπει να κατεβάσουμε τον server στο PC μας, και τον σχετικό client στο κινητό μας. Το SmartCam είναι συμβατό μόνο με Android (και Symbian για όσους έχουμε κάποια παλιά συσκευή) και μας επιτρέπει να συνδεθούμε με τον υπολογιστή μας με δύο τρόπους: Είτε μέσω Wi-Fi, είτε μέσω Bluetooth.

Κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε είναι να δώσουμε την ίδια port τόσο στην εφαρμογή στο κινητό, όσο και στο πρόγραμμα που τρέχει στο PC, ενώ το app θα μας ζητήσει και την IP του υπολογιστή μας (σε περίπτωση που συνδεθούμε μέσω Wi-Fi φυσικά).

Αφού κάνουμε σωστά όλες τις ρυθμίσεις, σε λίγα δευτερόλεπτα θα δούμε εικόνα από το κινητό μας μέσα στην εφαρμογή SmartCam του PC. Φυσικά, η ανάλυση είναι χαμηλή, ενώ προσφέρεται και δυνατότητα σύλληψης εικόνας. Οι codecs που διαθέτει η εφαρμογή είναι ο CinePack και ο DivX.



Πηγή : https://www.ote.gr